Newsroom

Newsroom

ΝΕΡΙΤ: Πληρώνουμε για κάτι που κανείς δεν ξέρει πότε θα υπάρξει

Ούτε το πότε θα λειτουργήσει άλλα ούτε και πόσο θα κοστίσει η ΝΕΡΙΤ, γνωρίζουν στην κυβέρνηση ενώ έχει προκαλέσει σάλο…

kapsis

Ούτε το πότε θα λειτουργήσει άλλα ούτε και πόσο θα κοστίσει η ΝΕΡΙΤ, γνωρίζουν στην κυβέρνηση ενώ έχει προκαλέσει σάλο η επιβολή του τέλους 3 ευρώ το μήνα.

Το τέλος πληρώνεται για μια υπηρεσία που δεν παρέχεται. Υπενθυμίζουμε ότι το τέλος προς ΕΡΤ είχε αποτελέσει ένα απο τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για να ρίξει μαύρο στις οθόνες μας. Ένα τέλος 4,6 ευρώ για πλήθος καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και λοιπών υπηρεσιών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής αρκέστηκε να υποσχεθεί και πάλι ότι η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει και θα έχει καλύτερο πρόγραμμα απο την ΕΡΤ άλλα για μια ακόμη φορά δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο έναρξης των εκπομπών αλλα ούτε και για το κόστος.

Ο στόχος ειναι, η ΝΕΡΙΤ να βγει στον αέρα τον Μάρτιο άλλα ο κ. Καψής είπε ότι “τα χρονοδιαγράμματα γίνονται με κάποιες υποθέσεις” ενώ για το κόστος επέμεινε ότι θα ειναι 100 εκ. ευρώ το χρόνο αν και άλλες κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για 190 εκατ. ευρώ.

 

«Το ανταποδοτικό τέλος είναι πολύ μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο. Αρα, μιλάμε για ένα πολύ χαμηλότερο κόστος για τη δημόσια τηλεόραση. Το δεύτερο είναι ότι αυτή τη στιγμή παρέχονται υπηρεσίες. Μόνον οι αθλητικές μεταδόσεις, οι ταινίες, οι συναυλίες, τα ξένα σίριαλ, όλα αυτά έχουν ένα κόστος το οποίο καλύπτεται από τη δημόσια τηλεόραση. Το βασικό είναι ότι ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ, της νέας τηλεόρασης, είναι 100 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Παντελής Καψής ο οποίος συμπλήρωσε:

 

«Υπάρχει μια μείωση από 240 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια. Αυτό μεταφράζεται σε 3 ευρώ το μήνα. Θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε το Μάρτιο, που θα είναι, αν θέλετε, η επίσημη έναρξη της ΝΕΡΙΤ και να έμπαινε με 3,5 ευρώ. Επειδή θα μείνει 3 ευρώ και για το 2015 και 2016 το μοιράσαμε μέσα στο χρόνο από την 1η Ιανουαρίου, καλύπτοντας και το κόστος των 2 πρώτων μηνών του 2014».

 

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν το χρονοδιάγραμμα είναι δεσμευτικό και εάν θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ τον Μάρτιο, ο υφυπουργός «θόλωσε τα νερά» και απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντησε λέγοντας: «Δεσμευτικό… Όλα τα χρονοδιαγράμματα γίνονται με κάποιες υποθέσεις», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της καθυστέρησης σημειώνοντας:

 

«Το πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία, δυστυχώς, είναι μια τεράστια γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έχουν μια διαδικασία την οποία δεν μπορούμε να συντομεύσουμε. Ο προγραμματισμός αυτή τη στιγμή είναι στις αρχές Μαρτίου να γίνει το επίσημο λανσάρισμα. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο για να εμφανιστεί το καινούργιο πρόγραμμα. Ήδη, από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς θα περάσει και στην ευθύνη της ΝΕΡΙΤ, να εμπλουτίζεται με καινούργιο περιεχόμενο. Και κάποια στιγμή θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, μέσα και από μια διαφημιστική καμπάνια. Αλλά, η δημόσια τηλεόραση ήδη αυτή τη στιγμή έχει ένα πλουσιότερο πρόγραμμα από αυτό που είχε πριν από ένα μήνα. Και μέσα στο μήνα θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία. Θα ανακοινωθούν σύντομα».