ΝΕΡΙΤ: Νέα αμφίεση, ίδια απάτη

«Με άλλο όνομα αλλά με τον ίδιο θίασο συνεχίζει το κυβερνητικό μόρφωμα της Δ.Τ. την περιοδεία του στις τηλεοπτικές και…

nerit 6

«Με άλλο όνομα αλλά με τον ίδιο θίασο συνεχίζει το κυβερνητικό μόρφωμα της Δ.Τ. την περιοδεία του στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της χώρας. “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”, λέει ο λαός μας και όπως πάντοτε έχει δίκιο. Η Δ.Τ. μεταμφιέζεται σε ΝΕΡΙΤ,  προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει  την κατάλληλη μορφή για να εξαπατήσει τους πολίτες και να δικαιολογήσει την ύπαρξη της». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, η ΝΕΡΙΤ δεν αποτελεί πραγματικότητα παρά το γεγονός ότι την πληρώνουν από τον Ιανουάριο οι Έλληνες πολίτες. Προσπαθεί να φτιάξει βίαια (όπως και οι προκάτοχοι της) μια πραγματικότητα ενημέρωσης η οποία δεν έχει καμιά διασύνδεση και σχέση με τα καθημερινά βιώματα της κοινωνίας.

Τί δεν έχει η ΝΕΡΙΤ, κατά την κα Χριστακάκη;

•       Δεν έχει δικό της προσωπικό. Θα συνεχίσει να απασχολεί, ως ενοικιαζόμενους, όσους εργάζονται στη Δ.Τ  και έχουν συμβάσεις έργου με το Υπουργείο Οικονομικών. Αποτελεί ένα  εργασιακό έκτρωμα, για το οποίο οι μόνοι που νιώθουν ικανοποιημένοι είναι η κυβέρνηση και ο κ. Καψής.

•       Δεν έχει περιουσία. Της παραχωρήθηκε για χρήση το Ραδιομέγαρο, οι αποθήκες της ΕΡΤ στα Λιόσια  και 45 μόνον (από τα 1.100 που είχε η ΕΡΤ) σημεία εκπομπής,  για να μπορέσει να δείξει στην EBU (την Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Ευρώπης) ότι «συνεμορφώθη προς  τας υποδείξεις». Εδώ θα φανούν οι τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της EBU εάν αποδεχθεί αυτή την απάτη και αναγνωρίσει το νέο μόρφωμα. Η υπόλοιπη περιουσία της ΕΡΤ έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ «προς αξιοποίηση», όπως άλλωστε και ίδιο το Ραδιομέγαρο,  και προορίζεται για ξεπούλημα.

•       Δεν έχει πρόγραμμα. Δεν έχει πρωτογενείς εσωτερικές παραγωγές, δεν εφαρμόζει  διαφανείς διαδικασίες για αγορά προγράμματος, δεν έχει πλαίσιο σύμπραξης και συμπαραγωγών, δεν έχει πλάνο και στόχο για την  κουλτούρα και τον πολιτισμό. Πριν την ανάθεση των ελάχιστων εξωτερικών ή μικτών παραγωγών προηγείται ένα μεγάλο «πριβέ» πάρτυ με ολίγους ημετέρους. 

•       Δεν έχει ούτε στοιχειωδώς αντικειμενική ενημέρωση. Έχει, όμως, συνεχή προπαγάνδα κυβερνητική, και ελεγχόμενη και φιμωμένη ενημέρωση. Μια ενημέρωση που εκπορεύεται από το Μαξίμου, φιλτράρεται από το γραφείο του κ. Κεδίκογλου (όπως άλλωστε γινόταν και επί του προκατόχου του, κ. Καψή), διυλίζεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή κ. Θωμόπουλου και καταλήγει να διοχετεύεται μέσα από τον αγωγό μιας αυτολογοκρισίας (των δημοσιογράφων – ομήρων των δίμηνων συμβάσεων και υπαλλήλων του Στουρνάρα), που έχει επιβληθεί στην Αγ. Παρασκευή πιο έντονα από ποτέ.

•     Τέλος, δεν έχει  τη συναίνεση του λαού. Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στο κυβερνητικό κανάλι. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα της τηλεθέασης, τα οποία ανεβαίνουν μόνον όταν υπάρχει κάποια αθλητική μετάδοση. Το λένε -πάνω απ’ όλα- τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά στην ΕΡΤ που συνεχίζει να αντιστέκεται στο πραξικόπημα του «μαύρου». Την   αυτοδιαχειριζόμενη  ΕΡΤ των αγωνιζόμενων εργαζόμενων που δείχνει -11 μήνες τώρα- το δρόμο για μια πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, της αντικειμενικής ενημέρωσης, της φωνής στην κοινωνία και του πολιτισμού, που σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα, όταν ο λαός μας στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τη χειρότερη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που έζησε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση.

«Το λένε οι χιλιάδες αλληλέγγυοι που παραμένουν στο πλευρό της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ 11 μήνες τώρα. Το λένε τα νούμερα όσων ακούν και παρακολουθούν την Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ στο διαδίκτυο. Μισό εκατομμύριο μοναδικούς τηλεθεατές και ακροατές συγκεντρώνει η ΕΤ3 και τα ραδιοφωνικά προγράμματα των Αγωνιζόμενων Εργαζόμενων της ΕΡΤ. Η ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ δεν έχει μέλλον. Το μέλλον ανήκει σε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται. Μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα έχει αποτινάξει από πάνω της την μέγγενη του κυβερνητικού ελέγχου. Που θα παράγει πολιτισμό με πείσμα και θα επιμένει σε ένα είδος ψυχαγωγίας που θα σέβεται τη νοημοσύνη του τηλεθεατή και του ακροατή.

Αυτή η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση λέγεται και είναι η ΕΡΤ», υπογραμμίζει η κα Χριστακάκη.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…