ΝΕΡΙΤ: Γελούν οι ξένοι με το "ελληνικό BBC"

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δέχεται καταδίκες από ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα για τις μεθόδους με τις οποίες χειρίζεται τη…

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δέχεται καταδίκες από ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα για τις μεθόδους με τις οποίες χειρίζεται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σε αυτό το πλαίσιο, απαράδεκτα χαρακτηρίζουν η Διεθνής κι Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων τα κυβερνητικά σχέδια για τη λειτουργία του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, τα σχέδια αυτά οδηγούν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους και στη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου αθηνοκεντρικού οργανισμού. Οι Ομοσπονδίες αμφισβητούν και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη δημιουργία «ελληνικού BBC», τονίζοντας πως ο ελάχιστος αριθμός του προσωπικού στον καινούριο σταθμό φανερώνει ότι δεν θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού φορέα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζουν ιδιαίτερο προβληματισμό για τα απαράδεκτα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ, που οδηγούν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους και στη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου αθηνοκεντρικού οργανισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνέτ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2014 με προσωπικό μόλις 132 εργαζόμενους.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ΝΕΡΙΤ θα αποτελέσει το «Ελληνικό BBC», η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θεωρούν ότι ο ελάχιστος αριθμός του προσωπικού στον καινούργιο σταθμό φανερώνει ότι δεν θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού φορέα. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί με τη δημιουργία ενός οργανισμού με έδρα την Αθήνα, που δεν θα έχει τη δυνατότητα να εστιάζει στις άλλες περιοχές της χώρας.

Επιπλέον, ΔΟΔ και ΕΟΔ πιστεύουν ότι θα χαθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, με πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην ΕΡΤ και ως εκ τούτου, ο καινούργιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην παροχή ποιοτικού προγράμματος το οποίο θα ανταγωνίζεται τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, να ανατεθεί εργολαβικά σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής, παρόλο που τον περασμένο Ιούνιο ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει αυτές τις εταιρίες αμαρτωλές».
 

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Νέες αποχωρήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σειρά της νεολαίας Ανατολικής Αθήνας

Τα μέλη από τις οργανώσεις Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης και Ηλιούπολης γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν από…

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Ανδρουλάκης: Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και την πρόληψη, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο

Μιλώντας το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, στη θεματική εκδήλωση «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό…

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό: Εμπρηστικές δηλώσεις Μπέου για «αληταράδες που προστατεύονται»

Στο 95ο λεπτό, δηλαδή λίγο πριν τη λήξη η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό…