Νέος "πονοκέφαλος" για τη Γεννηματά ο Θεοχαρόπουλος

«Είμαι θετικός στην αλλαγή αυτή και στο συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει η δυνατότητα αναδοχής να επεκταθεί και σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για αυτονόητες προοδευτικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν καθιερωθεί στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος για το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που συζητείται στη Βουλή.

5aeb05a91dc52490648b456f

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ανέφερε ότι οι προτάσεις που έγιναν από τη ΔΗΣΥ δεκτές είναι σε ένα μεγάλο βαθμό, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν διάφορες οπτικές σε αυτά τα ζητήματα, ωστόσο στο πλαίσιο του δικού μας χώρου, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αυτές είναι αυτονόητες προοδευτικές αλλαγές για την κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή την επέκταση της διαδικασίας αναδοχής και σε όσους έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, είτε ετερόφυλα είτε ομόφυλα ζευγάρια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είμαστε κατά των διακρίσεων, ψηφίσαμε Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι το σύμφωνο συμβίωσης, την ιθαγένεια, τη δυνατότητα ανέγερσης τζαμιού, όλα τα προοδευτικά νομοθετήματα, ανεξαρτήτως αν τα ψήφισαν οι ΑΝΕΛ ή όποιος άλλος. Αυτή η στάση είναι η υπεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής που σταθερά πρέπει να μας χαρακτηρίζει».

Διαβάστε σχετικά: Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ: Μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου – Κωνσταντινόπουλου

Για το αίτημα της κ. Γεννηματά για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για εθνικό σχέδιο μετά το μνημόνιο ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι υπήρξε μια σημαντική πρωτοβουλία, ένα αίτημα να υπάρξει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις όλων για το εθνικό σχέδιο μετά τον Αύγουστο. «Είναι απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης να μιλά για ένα “ολιστικό” σχέδιο, όπως το έχει ονομάσει, που στην ουσία είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς να το έχει διαβουλευθεί ούτε με κόμματα ούτε με την κοινωνία, αλλά να το συζητάει με τους εταίρους και να ζητείται εκ των υστέρων η συνεννόηση της αντιπολίτευσης. Αυτή δεν είναι τακτική εθνικής συνεννόησης. Ζητάμε εδώ και τώρα να γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για να συζητηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το σχέδιο. Θα πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει για άλλη μια φορά την χώρα για την επόμενη δεκαετία».