Νέος Κόσμος: Τα 5 ερωτήματα για τη δολοφονία Ζαμπούνη – Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου (video)

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για το σκηνικό της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Νέος κόσμος Μπαλάσκας

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01) σε ηλικία 44 ετών στον Νέο Κόσμο όταν οι 2 άγνωστοι εκτελεστές έριξαν 97 σφαίρες, συνολικά 4 σφαίρες το δευτερόλεπτο σκοτώνοντας τον εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος, φέρεται πως επί σειρά ετών έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής της «Greek Mafia», ωστόσο πιστεύεται πώς οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί, ενώ πολλοί του χρέωναν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, είχε δεχτεί επίθεση το 2018 στην Ακτή Κονδύλη 4. Τότε είχε τραυματιστεί και το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του ματαιώθηκε λόγω εμπλοκής του όπλου των εκτελεστών.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση.

Τα 5 ερωτήματα για τη δολοφονία Ζαμπούνη

Ο «Ζαμπόν», όπως ήταν το προσωνύμιο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, είναι η αλήθεια ότι είχε πάρει τα μέτρα του μετά τις δύο επιθέσεις που είχε δεχθεί, έχοντας πλέον προσωπική ασφάλεια άλλα και ένα πολύ καλά θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο δύσκολα θα διαπερνούσαν οι σφαίρες.

Εδώ ακριβώς δημιουργούνται και τα πέντε βασικά ερωτήματα ως προς το σκηνικό της δολοφονίες αλλά και ως προς τις κινήσεις Ζαμπούνη, ο οποίος δεν έδειχνε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει ότι κινδυνεύει και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να του επιτεθούν.

  1. Που βρισκόταν η ασφάλεια του 44χρονου τη στιγμή της επίθεσης; Κανένας από τους τέσσερις σωματοφύλακές του δεν ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.
  2. Για ποιο λόγο το αυτοκίνητο δεν ήταν παρκαρισμένο έτσι ώστε να είναι έτοιμο να φύγει ανά πάσα στιγμή;
  3. Γιατί ο «Ζαμπόν» δεν κλειδώνει το αυτοκίνητο όταν μπαίνει παρά το γεγονός ότι βλέπει ένα αμάξι να παρκάρει από πίσω του; Tι είναι αυτό που του δημιουργεί τόση χαλαρότητα;
  4. Γιατί το τζάμι του αυτοκινήτου δεν άντεξε παρά το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένο για τυχόν τέτοιου είδους επιθέσεις;
  5. Ποιός ήταν ο λόγος που ο 44χρονος βενζινοπώλης δεν απάντησε στα πυρά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πάντα καλά οπλισμένος;

Η απάντηση για το 1 από τα 5 ερωτήματα

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το αλεξίσφαιρο τζάμι του αυτοκινήτου του Βαγγέλη Ζαμπούνη δεν άντεξε τις σφαίρες του καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, κάτι που όπως φαίνεται όμως δεν ισχύει.

Ο ειδικός θωρακισμένων αυτοκινήτων Δημήτρης Ασημακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Action Τώρα» και ανέφερε ότι η κατηγορία B6 αυτοκινήτων SUV αντέχει πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ καθώς προστατεύει από αυτόματο τυφέκιο -προδιαγραφών ΝΑΤΟ και βομβιστική ενεργεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος, το παράθυρο άντεξε και άρχιζε να σπάει από τον δεύτερο γεμιστήρα και μετά.

Μάλιστα ο Δημήτρης Ασημακόπουλος είπε ότι το θύμα θα μπορούσε να βάλει μπροστά και να φύγει, καθώς μεσολαβούσαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να σπάσει το τζάμι.

Αυτό δεν έγινε γιατί πιθανόν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης να τρομοκρατήθηκε και να έπεσε απλά κάτω.

Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου

Ένας νέος κύκλος αίματος φαίνεται να ανοίγει στην Greek Mafia με την πρόσφατη εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Αστυνομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που είχε υπογραφεί, με τον χειρισμό και τη μεθοδολογία των εκτελεστών να αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της εκτέλεσής του.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν η μη αίσθηση απειλής από τον Ζαμπούνη, ο οποίος μπορεί να νόμιζε πως ουδείς θα τον πλησίαζε ή πως η θωράκιση του SUV θα ήταν αρκετή.

Στον ισχυρό άνδρα της νύχτας άδειασαν 2 γεμιστήρες από καλάσνικοφ σε απόσταση αναπνοής και σύμφωνα με πληροφορίες η θωράκιση είχε κάποιες προδιαγραφές συγκεκριμένων ορίων.

Οι δολοφόνοι από κάθε κίνησή τους φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες και οι κινήσεις τους είναι ακριβείας. Παρά το γεγονός ότι ένας γεμιστήρας των δραστών θα πέσει από τα χέρια τους δεν έχουν αφήσει άλλα στοιχεία.