Νέος Κόσμος: Η Greek Mafia «ζει και βασιλεύει…»-Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες των Αρχών για την εκτέλεση Ζαμπούνη

Ο αιματηρός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στον κόσμο της νύχτας δεν λέει να κοπάσει.

ektelesi

Ο «πόλεμος» των ομάδων της νύχτας συνεχίστηκε με τη δολοφονία του 44χρονου, Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο και από όσο δείχνουν τα γεγονότα αλλά όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να κλείνει, καθώς όλα δείχνουν νέοι παίκτες μπήκαν στην «σκακιέρα» του οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα η δολοφονία του 44χρονου θεωρείτε προς ώρας ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου

Μάλιστα οι (νέοι) εκετλεστές τις Greek mafia είναι σαφώς πιο σκληροπυρινικοί, χρησιμοποιώντας όλο και πιο βαρύ οπλισμό, ενώ οι εκτελέσεις τους είναι άκρως σοκαριστικές, λες και βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη χρησιμοποιόντας περισσότερες σφαίρες για να αποτελειώσουν το θύμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στην χθεσινή δολοφονία, μέσα σε 40 δευτερόλεπτα, ο δράστης άδειασε τρεις γεμιστήρες, δύο από Καλάσνικοφ και μία από εννιάρι πιστόλι.

Το ανησυχητικό είναι ότι στην εκτελεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη, έγινε σε ώρα κατά την οποία οι δρόμοι είχαν κόσμο με αποτέλεσμα να υπήρχαν και άλλα θύματα.

Διαβάστε επίσης-Σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Άδειασαν 97 σφαίρες με τα καλάσνικοφ

 

Ο Ζαμπούνης ήταν… απροετοίμαστος

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 44χρονος λόγω της θέσης που είχε στο οργανωμένο έγκλημα, ίσως ένιωθε τόσο ισχυρός που δεν φοβόταν ότι θα τον εκτελούσαν. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι είχε όπλα στην κατοχή του όμως δεν το είχε σε σημείο εύκολης πρόσβασης. Το ένα ήταν στο πορτ παγκάζ και το άλλο στο τσαντάκι του. Μπήκε στο αμάξι και δεν κλείδωσε τις πόρτες εσωτερικά. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ανάποδα στο δρόμο και όχι με κατεύθυνση γρήγορης διαφυγής από το σημείο. Αργησε να ξεκινήσει με το αμάξι, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να βρουν χρόνο να χτυπήσουν

Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση Ζαμπούνη

Προς πάσα κατεύθυνση στέφονται οι έρευνες των Αρχών για να βρουν τον εντολέα που «υπέγραψε» το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής «νύχτας» και διέταξε την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η αστυνομία μελετά βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πέρα από τους 3-4 εκτελεστές που έθεσαν σε εφαρμογή το συμβόλαιο θανάτου, υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα που είχε ο Ζαμπούνης μέσα στο αυτοκίνητο. Οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι ο 44χρονος είχε εχθρούς όμως η πλειοψηφία τον φοβόταν, καθώς για χρόνια πρωταγωνιστούσε στη Greek Mafia. Για τον λόγο αυτό εξετάζουν εξονυχιστικά το τηλέφωνο στα εγκληματολογικά μήπως βρούν ονόματα προσώπων, τα οποία θα τους βοηθήσουν για να προχωρήσουν την έρευνα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ. ΑΣ το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για να βγάλει μια για πάντα από την άκρη έναν από τους πιο σκληρούς της Ελληνικής μαφίας, πιθανόν να θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του τους επόμενους μήνες, όποτε θα κινηθεί ανάμεσα σε κύκλους της νύχτας για ισχυροποιήσει την θέση του και ίσως αυτή η κίνηση οδηγήσει τις αρχές στον ηθικό αυτουργό.

 


Έξαρση στα συμβόλαια Θανάτου

 

Έξαρση στα συμβόλαια Θανάτου

Την ίδια στιγμή από το 2017 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν εκτελεστεί περίπου 30 συμβόλαια θανάτου που παραμένουν ανεξιχνίαστα. Μεταξύ αυτών και εκείνη του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει θεωρείται ανεξιχνίαστη, καθώς δεν βρέθηκαν ο ηθικός αυτουργός , το κίνητρο της εκτέλεσης, το όπλο και η μηχανή των δραστών.

Το χρονικό των μεγαλύτερων συμβολαίων θανάτου

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα 3/5/2017

Οι ισορροπίες στον υπόκοσμο διαταράχθηκαν με τη δολοφονία του πρωτοπαλίκαρου Βασίλη Γρίβα 47 χρόνων και οδήγησε σε πόλεμο αλληλοεξόντωσης μεταξύ των αντίπαλων φατριών. Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια του γιου του.

Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου 17/1/2018

Τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι, γαζώθηκε από το Καλάσνικοφ του εκτελεστή του, μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του, ο Βασίλης Στεφανάκος Θεωρείται ότι είναι το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που υπεγράφη ποτέ και η δολοφονία του ήταν αντίποινα για την δολοφονία του Θανάση Γρίβα 8 μήνες νωρίτερα.

Ακολούθησε η εκτέλεση του Γιώργου Λίτσα (μπούμπης) στους Αγίους Αναργύρους, του Σπύρου Παπαχρήστου (απόστρατος ΕΚΑΜ) στην Παλλήνη, του Μανώλη Καραγιάννη (καράφλας, σαμπρέλας, ντέζι) στο Φάληρο, του Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Το 2018 έγινε και η πρώτη εν ψυχρώ εκτέλεσης γυναίκας: της Κατερίνας Αναγνωστάκη (bellamafia).

 

Δολοφονία Δημήτρη Μάλαμα 29/10/2019

Σε φανάρι της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι έμελλε να δολοφονηθεί ο φερόμενος ως ταμίας της Greek Mafia, Δημήτρης Μάλαμας. Επαγγελματίες εκτελεστές πάνω σε δίκυκλο τον πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα και άδειασαν τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω του αδιαφορώντας για την ένοπλη φρουρά που είχε το θύμα σε κοντινή απόσταση.

 

Δολοφονία Καπετανάκη 9/12/2020

Ο επονομαζόμενος Νονός των Νονών και άσπονδος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου, Δημήτρης Καπετανάκης, εκτελείται με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Συμβόλαια θανάτου της μαφίας έχουν εκτελεστεί εις βάρος του Ντίμη Κορφιάτη το 2021 στη Ζάκυνθο, του 58χρονου Μιχάλη Καπίρη (κεφάλας) στην Μεταμόρφωση, του 34χρονου «Άρη» στα Σεπόλια, του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη

Δολοφονία Σκαφτούρου 25/4/2022

Ήταν Δευτέρα του Πάσχα όταν σημειώθηκε η πρώτη εκτέλεση μπροστά στην οικογένεια του θύματος. . Ο «Θείος Τζο» θα εκτελεστεί με δέκα σφαίρες στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια με τους 4 δράστες να επιβαίνουν και πάλι σε μηχανές με τη μία να παθαίνει μηχανική βλάβη και να εγκαταλείπεται από τους εκτελεστές. Ακόμα και αυτό το λάθος τους, όμως, δεν τους πρόδωσε με αποτέλεσμα να παραμένουν και αυτοί ασύλληπτοι μέχρι σήμερα.

Καμία πρόοδος από το 2021

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος έγινε από τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την προηγούμενη θητεία του στη λεωφόρο Κατεχάκη (2021). Η απόρρητη έκθεση των 100 σελίδων της Ασφάλειας Αττικής που είχε παραδώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,αποτυπώνεται η διάρθρωση και η δράση των πιο ισχυρών εγκληματικών ομάδων, με έδρα κυρίως την Αττική, ενώ καταγράφονται με ονόματα και διευθύνσεις οι 500 πιο σκληροί στο χώρο της νύχτας. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την παράδοση του φακέλου στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση σε σχέση με την εξέλιξη της έρευνας, και με τον κ. Χρυσοχοΐδη να επιστρέφει στη λεωφόρο Κατεχάκη βρίσκοντας μπροστά του πάλι το ίδιο πρόβλημα.

 

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…