Newsroom

Newsroom

Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης με εκπροσώπους των θεσμών

Ολοκληρώθηκε απόψε η πρώτη συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών για το β’ γύρο των προαπαιτούμενων μέτρων. Με…

stauakhhh

Ολοκληρώθηκε απόψε η πρώτη συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών για το β’ γύρο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντήθηκε το απόγευμα και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παρουσίασε την αντιπρόταση της Αθήνας για το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ.
Τα κλιμάκια των θεσμών επισκέφθηκε τέλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στο επίκεντρο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και επικεφαλής των δανειστών , βρέθηκαν τα κόκκινα δάνεια.

Η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει να κάνει με το εάν θα επιτραπεί τελικά η πώληση των στεγαστικών δανείων σε μη τραπεζικά ιδρύματα (funds) ή αυτά θα αναλάβουν μόνο τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, αντικείμενο των διαπραγματεύσεων είναι το περιεχόμενο της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2016 οι πρόσφατες αλλαγές στον λεγόμενο “νόμο Κατσέλη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πρότεινε, αντί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την απόσχιση του διαχειριστή από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά των παγίων σε εταιρεία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και 49 % από ιδιώτες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη συνάντηση με τους θεσμούς, αύριο Τετάρτη.

Οι θεσμοί συναντήθηκαν και με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, με βασικό θέμα το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…