«Νέος Δοξιάδης» στο υπ. Άμυνας

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε  το παραλήρημα κατώτατου αξιωματικού που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, μιλώντας σε ημερίδα ενημέρωσης στην Ορεστιάδα, τα «έβαλε» με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καλώντας παράλληλα την ηγεσία του υπουργείου να «αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων». Για νέο «κρούσμα Δοξιάδη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδράσεις και απο την ΕΣΗΕΑ. 

5a0eda9c1dc52403668b464d

Ο λόγος για τον γραμματέα Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών), Ηλία Κολλύρη, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» – το βράδυ της Παρασκευής ζητούσε από την πολιτική ηγεσία να πάρει μέτρα κατά δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην εν λόγω εκδήλωση, ο κ. Κολλύρης αναρωτήθηκε «ποια είναι η χρησιμότητα και η ουσία του να έχει το υπουργείο Άμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους», εξαιρώντας, όπως είπε, τους δημοσιογράφους των καναλιών, των εφημερίδων και των μεγάλων sites, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουν οι σημερινοί υπουργοί πόσα χρήματα έχουμε σπαταλήσει από το οικογενειακό μας υστέρημα να κάνουμε εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές σε όλους αυτούς τους τύπους, μήπως ηρεμήσουν και σοβαρευτούν;».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο κατά δημοσιογράφων, ο κ. Κολλύρης, σημείωσε: «Ως πότε θα επιτρέπεται σε δημοσιογράφους που έχουν μηνυθεί από εν ενεργεία στρατιωτικούς να μας διχάζουν με στημένα δημοσιεύματα, που εκπέμπουν μίσος και εμπάθεια για όλους εμάς; Από πότε, αγαπητοί συνάδελφοι στρατιωτικοί, οι δημοσιογράφοι έχουν την κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις στρατιωτικών;

Πώς φτάνουν αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα στα χέρια των δημοσιογράφων; Τι διαδρομές υπόγειες ακολουθούνται και με ποιον τρόπο αποσπώνται από τους επιτελείς αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα;», τόνισε, όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Για νέο «κρούσμα Δοξιάδη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Η Ν.Δ. δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση. Μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής – αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».
 

ΕΣΗΕΑ: Αστήριχτες και κατακριτέες οι δηλώσεις αξιωματικού που υπηρετεί στο γραφείο Τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίες είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ο αξιωματικός, σε ομιλία του ζήτησε από τον υπουργό «να πετάξει έξω» από το υπουργείο δημοσιογράφους , ενώ διατύπωσε την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την «κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις». Επιπλέον, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.

Οι αστήριχτες κατηγορίες και οι πρωτοφανείς θέσεις θα μπορούσαν να προκαλούν και θυμηδία, όμως, από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση.

Οι συνάδελφοι που καλύπτουν το συγκεκριμένο υπουργείο είναι έμπειροι και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη σοβαρότητα του αντικειμένου τους. Εάν υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές αρμόδια είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενώσεως και όχι οι αξιωματικοί. Τέλος, για τις κατηγορίες ότι υπάρχουν 83 δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της διαπίστευσης ανήκει στο υπουργείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες συναδέλφους και όχι για πολίτες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.  
 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ