Newsroom

Newsroom

Νεοναζί εξαπολύουν πογκρόμ στους δρόμους της Γερμανίας (video)

Δύο συνεχόμενες ημέρες ακροδεξιοί και νεοναζί έχουν καταλάβει τους δρόμους της πόλης Κέμνιτς στην ανατολική Γερμανία. Η γερμανική αστυνομία απέτυχε να σταματήσει τους ακροδεξιούς που εξαπέλυσαν βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, αλλά και δημοσιογράφους.

5b86bc911dc52451728b4598

Σε μια πόλη προπύργιο της ακροδεξιάς, ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού και ο τραυματισμός άλλων δύο με μαχαίρι μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς τα χαράματα της Κυριακής, πυροδότησε τις αντιδράσεις του μίσους. Επί δύο ημέρες συνεχίζονται οι ταραχές που τροφοδοτούνται από ξενοφοβικό μίσος, με πρώτα θύματα τους μετανάστες. 

Τη Δευτέρα πάνω από 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την ακροδεξιά βία που εξαπολύθηκε την Κυριακή. Λίγο αργότερα αρκετές χιλιάδες ακροδεξιών συγκεντρώθηκαν κοντά στο εμβληματικό μνημείο του Καρλ Μαρξ στην πόλη.

Διαβάστε σχετικά: Γερμανία: Ακροδεξιοί διέδιδαν fake news για να ξεσηκώσουν τον κόσμο εναντίον των μεταναστών στο Κέμνιτς

Ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες ακροδεξιούς βρισκόταν και ο 31χρονος Μαρσέλ που πρόσφατα είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο με ξυλοδαρμό δυο άντρών που «μιλούσαν σπαστά γερμανικά». Ήταν με τη φίλη του και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, οι δυο άντρες τους πλησίασαν, προσέβαλαν την κοπέλα και έφτυσαν τον ίδιο. Τότε εκείνος χτύπησε τον έναν από τους δυο στο πρόσωπο. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, δεν συνέλαβε τον Μαρσέλ αλλά τον άντρα που ήταν τραυματισμένος. Ο Μαρσέλ δήλωσε ότι αυτό δεν τον εκπλήσσει. «Έχω δυο φίλους που είναι αστυνομικοί. Η αστυνομία εδώ ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις», είπε σύμφωνα με το Spiegel. 


Μετά την απώθησή τους από τις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις, οι ακροδεξιοί κινήθηκαν μέσα στην πόλη φωνάζοντας: «Η Γερμανία στους Γερμανούς». Με ναζιστικούς χαιρετισμούς, πράγμα παράνομο στη Γερμανία. Στους ασύρματους ακούγεται η πληροφορία ότι ξηλώνουν πέτρες από τα πεζοδρόμια. Στη συνέχεια, επιτίθενται λεκτικά σε δημοσιογράφους, κυνηγούν αντιφασίστες και επιτίθενται σε αριστερή κατάληψη, όπου τουλάχιστον δυο άνθρωποι τραυματίζονται. Λίγο αργότερα η αστυνομία του Κέμνιτς εκδίδει μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δεν υπήρχαν αρκετοί άντρες διαθέσιμοι» την ώρα των επεισοδίων.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε τα γεγονότα, αναφέροντας πως «ούτε αυτό που συνέβη στην πόλη και ούτε η αυτοδικία έχουν θέση στη Γερμανία». «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους συναθροίσεις και κυνήγι μαγισσών ενάντια σε ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα και ξένη καταγωγή αλλά ούτε την απόπειρα διάδοσης μίσους» πρόσθεσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…