Newsroom

Newsroom

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-Καταδίκη των ναζί από την πολιτεία και την κοινωνία

«Ο αγώνας για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας θα δοθεί μέσα και έξω από το δικαστήριο», επισημαίνει μεταξύ άλλων η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

4900301 1

«Η επαναφορά του ακροδεξιού και άκρως συντηρητικού λόγου στην δημόσια σφαίρα, η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, και ιδιαίτερα των προσφύγων και των μεταναστών από την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο αλλά και η επαναφορά εθνικιστικών αφηγημάτων δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φασισμό και τον εθνικισμό», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» στο δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει στο Facebook

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στον δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, μετά την άσκηση έφεσης από τους καταδικασμένους για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για πληθώρα αδικημάτων κατά της ζωής και του νόμου περί όπλων κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης στους περισσότερους νεοναζί.

Αποτελεί έναν ακόμα σταθμό σε μια μακρά δικαστική προσπάθεια που ξεκίνησε προ 6 και πλέον ετών ώστε να καταδειχθεί η εγκληματική τους δράση.

Παρά όμως την απερίφραστη καταδίκη της ΧΑ από την ελληνική δικαιοσύνη, είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό ως κοινωνία.

Η επαναφορά του ακροδεξιού και άκρως συντηρητικού λόγου στην δημόσια σφαίρα, η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, και ιδιαίτερα των προσφύγων και των μεταναστών από την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο αλλά και η επαναφορά εθνικιστικών αφηγημάτων δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φασισμό και τον εθνικισμό.

Ο αγώνας για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας θα δοθεί μέσα και έξω από το δικαστήριο, από την πολιτική αγωγή αλλά και σύσσωμο το αντιφασιστικό κίνημα. Για τον Παύλο, τον Σαχζάτ, και τα δεκάδες θύματα των νεοναζί που ζητούν δικαίωση. Διεκδικούμε την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης και την συνολική καταδίκη των ναζί από την πολιτεία και την κοινωνία. Η θέση τους ήταν και θα είναι στην φυλακή.

Συμμετέχουμε στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 15-06-2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) μαζί με τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία και τις αντιφασιστικές συλλογικότητες και καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουμε μαζί μία ισχυρή και μαζική απάντηση κατά του φασισμού.

 

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…