Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τους τραμπουκισμούς στο Πέραμα: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία και τις γειτονιές μας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετά τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος υπό την ηγεσία του υπόδικου βουλευτή, Γιάννη Λαγού. «Κανένας φασίστας δεν είναι ευπρόσδεκτος στις γειτονιές μας» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

NewsRoom 17/01/2017 | 16:45

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που επιχείρησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την ηγεσία του υπόδικου Βουλευτή Γ. Λαγού στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος. Στεκόμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη μόρφωση και την παιδεία. Το μίσος, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στον τόπο μας. Κανένας φασίστας δεν είναι ευπρόσδεκτος στις γειτονιές μας. Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους παραμένει φωτεινός σηματοδότης απέναντι στη ρητορική και τις πρακτικές μίσους. Η βία δεν χωράει στα σχολεία, τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά για όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος. Αυτοί που επιδιώκουν να κλείσουν τις πόρτες των σχολείων αντιστρατεύονται τη γνώση και την παιδεία και σίγουρα επενδύουν στην ημιμάθεια και την ιστορική λήθη.

Αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο, κοινό, αίσθημα το γεγονός ότι η τραμπούκικες ενέργειές τους λαμβάνουν χώρα, σήμερα, ημέρα συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η προοδευτική νεολαία του περάματος, ο λαός του Πειραιά και η εκπαιδευτική κοινότητα να απομονώσουν τις κραυγές μίσους και τα σχέδια αποσταθεροποίησης στα οποία επενδύουν οι Νεοναζί.