Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα: Κανένας σεβασμός στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες από Παλαιστινίους αλλά και ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου, σημειώθηκαν ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα (νότια) καθώς και στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κέντρο).

AP23302283789661

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, την επομένη της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου που του δίνει εντολή να σταματήσει τις επιχειρήσεις του εκεί, με φόντο τις προσπάθειες στο Παρίσι για επίτευξη κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το Διεθνές Δικαστήριο, η ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ, έδωσε επίσης εντολή στο Ισραήλ να διατηρήσει ανοικτό το πέρασμα της Ράφα, που είναι απαραίτητο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά είναι κλειστό μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής του στις αρχές Μαΐου.

Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Το ίδιο και οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

«Ελπίζουμε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να δώσει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης, διότι δεν έχει μείνει τίποτα πλέον εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουμ Μοχάμαντ Αλ-Ασκά, μια Παλαιστίνια από την Πόλη της Γάζας, που έχει εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ.

«Αλλά το Ισραήλ είναι ένα κράτος που θεωρεί τον εαυτόν του υπεράνω του νόμου. Άρα, δεν πιστεύω ότι τα πλήγματα ή ο πόλεμος θα μπορέσουν να σταματήσουν με άλλο τρόπο εκτός διά της βίας», δήλωσε από την πλευρά του στο ο Μοχάμεντ Σάλεχ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σε αυτή την πόλη που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…