Newsroom

Newsroom

"Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο θέλει να απαλλαγεί από τον Τσίπρα" (δείτε βίντεο)

«Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά από τις 12 Ιουλίου, η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής», τόνισε…

tsipras 448

«Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά από τις 12 Ιουλίου, η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής», τόνισε η επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, η οποία δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κερατσίνι.

«Επί επτά μήνες ο Αλέξης Τσίπρας πάλεψε για το λαό της χώρας του και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Κάθε ημέρα έδινε τον αγώνα για την δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία για όλους. Ο ευρωπαϊκός συσχετισμός δυνάμεων ήταν εναντίον του. Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ήθελε να τον ανατρέψει και ακόμα θέλουν να απαλλαγούν από τον Αλ. Τσίπρα μετά τις 20 Σεπτέμβρη».

Η ίδια αναφέρθηκε, επίσης, στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που ενέπνευσε η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη κατά την πολύμηνη διαπραγμάτευση και τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της λιτότητας.

«Ο αγώνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη σε μια σειρά από διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Κατάφερε να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη 12η Ιουλίου η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής. Είναι θέμα των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη να συνταχθούν με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνική Ευρώπη ενάντια στις επιταγές της λιτότητας.

Η Ελλάδα κράτησε την ελπίδα ζωντανή για την Αριστερά και τους λαούς της Ευρώπης πρόσθεσε κλείνοντας και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επανεκλογή της κυβέρνησης της Αριστεράς που θα επιτρέψει και στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ισπανία και την Πορτογαλία να συνταχθούν στο πλευρό της για την αλλαγή των συσχετισμών και ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια συνεχίζεται. Η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη για ολόκληρη τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη», πρόσθεσε η κα Τσίμερ.