Νεοδημοκράτης από «κούνια» ο Μάξιμος Σαράφης

Οπαδός και ψηφοφόρος της ΝΔ είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» όπως ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr κατά την εξέταση του από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα διαρροές της ΝΔ σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.  

1 3

Πιο αναλυτικά ο Μάξιμος Σαράφης κατά την 8ωρη εξέταση του από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ανέφερε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια και ότι ψηφίζει ΝΔ, ενώ απευθυνόμενος προς το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου σημείωσε πως μεγάλωσε με το σύνθημα «κάτω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ». Κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπήρξε μάλιστα και ένταση, με τον Μάξιμο Σαράφη να εκφράζει σοβαρά παράπονα προς τα μέλη της Επιτροπής τόσο για τις απειλές που έχουν δεχτεί από πολιτικά πρόσωπα όσο και για τους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλοφόρων».

«Προγραμματισμένες δωροδοκίες»

Κατά την εξέτασή του ο Σαράφης υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι δεν γνωρίζει το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και ότι κανένας δεν τον έχει πιέσει να καταθέσει αυτά που είπε στις εισαγγελικές αρχές. Επίσης ο Μάξιμος Σαράφης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των καταθέσεών του, καθώς επίσης και ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο δωροδοκιών πολιτικών προσώπων» με «προγραμματισμένες δωροδοκίες» το οποίο υλοποιούσαν οι Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανιαδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σαράφης φέρεται επίσης να υποστήριξε πως είχε στηθεί ένας μηχανισμός χειραγώγησης και επηρεασμού των πολιτικών αποφάσεων υπέρ της Novartis, ενώ έκανε λόγο και για «μαύρο ταμείο» της εταιρείας, με τον ίδιο βέβαια να επισημαίνει ότι ως φυσική παρουσία δεν ήταν παρών σε καμία δωροδοκία.

Μάλιστα κάποια στιγμή οι βουλευτές της προανακριτικής φέρονται να αντέτειναν το επιχείρημα ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών προστατευόμενων προσώπων με το μάρτυρα να απαντά δηκτικά εάν γνωρίζουν κάποιον που θα έπαιρνε χρήματα από δωροδοκία και θα τα κατέθετε στον προσωπικό του λογαριασμό στην Τράπεζα.

«Βλάκες ή ανόητοι υπουργοί;»

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν συμμετέχει στην έρευνα που κάνει το FBI και η αμερικανική Δικαιοσύνη για τη Novartis στις ΗΠΑ, ενώ κάποια στιγμή ανέφερε για τα πολιτικά πρόσωπα και τους υπουργούς των τότε κυβερνήσεων που αποφάσιζαν για τη Novartis πως «είτε οι υπουργοί ήταν βλάκες και χειραγωγούνταν από του συμβούλους τους είτε ήταν συνένοχοι», δείχνοντας στην ουσία προς την πλευρά του Άδωνι Γεωργιάδη και του τότε συμβούλου του Νίκου Μανιαδάκη.

Ο Σαράφης φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε και το περιβόητο Harvard Project, το οποίο χαρακτήρισε ως «master plan χειραγώγησης της αγοράς του φαρμάκου και της πολιτικής ηγεσίας».

Πηγή: Documento

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…