ΒΚ

Βασίλης Καραθανάσης

Νεοδημοκρατικός χρυσαυγιτισμός και χρυσαυγίτικη μπατσοκρατία…

Δεν ντράπηκαν ούτε στο ελάχιστο τα θρασύδειλα κυβερνητικά θρασίμια και τόλμησαν να αμολήσουν την ασφαλίτικη μπατσαρία, τη μέρα καταδίκης του ναζιστικού κτήνους.

121041181 792979118152278 8420531593973481753 n

Ελλάδα 7/10/2020. Εφετείο Αθηνών. Έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της αριστεράς, της δημοκρατίας, της προόδου και της ελευθερίας. Νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, μέλη αριστερών οργανώσεων, αντιεξουσιαστικών ομάδων, ο γραμματέας του ΚΚΕ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του Diem25 και πολλοί άλλοι, ΌΛΟΙ ήταν εκεί, ΌΛΟΙ.

Ξαφνικά κάποιος κραδαίνει το μικρόφωνο και αναφωνεί ΄΄ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΎΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ . Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ΄΄.Η φωνή αυτή ως φωνή υψίστης δικαίωσης, διασχίζει τους ορίζοντες του ουρανού και φθάνει στον Παύλο και στον Σαχζάτ. Τότε το πλήθος ως μία παντοδύναμη σύσσωμη γροθιά με μια ιστορική αντίδραση αναφωνεί ” ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ “ και ξεσπάει σε συνθήματα ως ένδειξη νίκης της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. 

Τη στιγμή όμως αυτή τη χάρηκε μόνον το συγκεντρωμένο πλήθος, φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου η δικαστική απόφαση στις κρατικές δυνάμεις καταστολής που αυτόματα άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών. Και φυσικά το πυρ είχε την πολιτική εντολή του Χρυσοχοίδη, υπό τις ευλογίες της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Η στιγμή αυτή θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική συνείδηση όλων αλλά κυρίως θα αποτυπωθεί στις σελίδες της ιστορίας. Η στιγμή δηλαδή που τα φασιστικά αποβράσματα, που οι ναζιστές δολοφόνοι, που τα κατακάθια του υπονόμου ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του με δικαστική βούλα οδηγούνται στα πιο σκοτεινά κελιά, τότε είναι που ξυπνά ο πραιτωριακός ασφαλίτικος χρυσαυγητισμός της αστυνομίας της ακροδεξιάς του Μητσοτάκη και μετατρέπεται σε λυσσασμένο τάγμα εφόδου διάλυσης των δημοκρατικών ανθρώπων. Με λίγα λόγια, κράτος της δεξιάς και αστυνομία απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι εχθροί του λαού. Δεν ντράπηκαν ούτε στο ελάχιστο τα θρασύδειλα κυβερνητικά θρασίμια και τόλμησαν να αμολήσουν την ασφαλίτικη μπατσαρία, τη μέρα καταδίκης του ναζιστικού κτήνους. 
     
Ας δούμε όμως και κάτι άλλο, όπως είπαμε και αρχικά όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κλπ,  όλες οι οργανώσεις από την άκρα αριστερά μέχρι το κέντρο αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι, όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία εργαζομένων, ΌΛΟΙ Ήταν εκεί!

Αναρωτιέμαι, η ΔΑΠ, η ΟΝΝΕΔ και η Ν.Δ παραβρέθηκαν; ΌΧΙ. Και ΑΝ είχαν παρευρεθεί θα καθόταν πλάι στην κυρία Μάγδα, πλάι με τους δημοκρατικούς ανθρώπους ή πλάι με τους πραίτορες της αστυνομίας και με τα φιλαράκια τους που δικάζονταν;

Ως γνωστόν, και σύμφωνα και με τις τελευταίες εκλογές,  οι ψηφοφόροι της Χ.Α ψηφίζουν Κυριάκο δαγκωτό. Διότι ξέρουν ότι η σοβαρή χρυσή αυγή βρίσκεται στους κόλπους της Ν.Δ, εκεί χτυπάει ο χρυσαυγίτικος ακροδεξιός παλμός με μαέστρους τον Βορίδη (διάδοχο Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ), τον μεταξικό Πλεύρη, τον ακροδεξιό αποστάτη Σαμαρά, τον Γεωργιάδη αλλά και πολλούς άλλους.

Είναι γνωστό πως πολλοί παρακρατικοί υπάλληλοι του ακροδεξιού ζόφου μπορεί παλαιοτέρα να κυκλοφορούσαν με τσεκούρια, τώρα όμως καλύπτουν το πραγματικό τους ιδεολογικό ακροδεξιό βόθρο με κοστούμια και γραβατούλες. Μας εμφανίζονται ως μετανοημένες περιστερές που διεκδικούν τον παρθενικό χιτώνα, μα όλοι ξέρουμε πως η αλητεία της δεξιάς τους χωματερής δεν κρύβεται, ούτε και ξεχνιέται. 

Η μάχη για την ολοκληρωτική συντριβή του φασιστικού κτήνους συνεχίζεται. Οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία των ανθρώπων! 

*Εικόνα: Συραγώ Λιάτσικου για το Κουτί της Πανδώρας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…