Νέο “βόμβα” από την Politico: Το “βιτριόλι” στη Σταμούλη υποστηρίχθηκε, αν όχι υποκινήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση

Σε υπογεγραμμένη επιστολή που απέστειλε στους αναγνώστες της εφημερίδας, στη στήλη "Confidential", ο αρχισυντάκτης του Politicο επισημαίνει τα δυο μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο, ως ζητήματα "υψίστης σημασίας". Το ένα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και το δεύτερο...η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Συγκρίνει δε την Ελλάδα με καθεστώτα όπως αυτό της Κίνας.

EK MAXIMOU

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις μετά την απαράδεκτη στοχοποίηση της δημοσιογράφου του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το ρεπορτάζ της στο Politico όπου έγραφε ότι η Κομισιόν έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα για το θέμα των παρακολουθήσεων – Επανέρχεται το Politico στο θέμα, με νέα υπογεγραμμένη επιστολή-φωτιά από τον αρχισυντάκτη της.

Ειδικότερα, σε υπογεγραμμένη επιστολή που απέστειλε στους αναγνώστες της εφημερίδας, στη στήλη “Confidential”, ο αρχισυντάκτης του Politicο Jamil Anderlini επισημαίνει τα δυο μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο, ως ζητήματα υψίστης σημασίας. Το ένα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και το δεύτερο…η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά τονίζεται η υποστήριξη του στη συντάκτριά του Politico Νεκταρία Σταμούλη, ασκώντας δριμύα κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ζητώντας επί της ουσίας, από την ελληνική κυβέρνηση να “επανεξετάσει” αυτή τη “κατακρεούργιση” αρχών της Ελευθερίας του Τύπου, που η χώρα υποτίθεται πως πρεσβεύει. “Το “βιτριόλι” (που έριξαν σε βάρος της) υποστηρίχθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από ασεβείς δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει ο Anderlini, “σχεδόν σαν οι αρχές να καταλήγουν να αποδεικνύουν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της” προσθέτει.

Στη συνέχεια του κειμένου του μάλιστα συγκρίνει την Ελλάδα με απολυταρχικά καθεστώτα όπως αυτό της Κίνας, όπου ελοχεύουν κινδύνοι για όσους δημοσιογράφους θέλουν να ασκούν το επάγγελμά τους απερίσπαστοι.

Την επιστολή, κλείνει καλώντας την ελληνική να πράξει πολλά περισσότερα για να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η επιστολή του Jamil Anderlini

Αγαπητοί αναγνώστες,

Συνήθως σε επιστολές σαν κι αυτή, προσπαθώ να προσδίδω μια δόση ελαφρότυτας και λίγο από το πνεύμα βλασφημίας που χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του POLITICO και το κάνει τόσο απολαυστικό στην ανάγνωση των κειμένων του αλλά και στην επεξεργασία τους. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο, τα δύο βασικά ζητήματα που επιθυμώ να θέσω είναι τρομερά μείζονα θέματα.

Η Τετάρτη σηματοδότησε ένα εξάμηνο ακριβώς από τη μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Η ημέρα έτυχε μάλιστα να συμπέσει με την Εθνική Γιορτή της Ουκρανίας. Την τιμήσαμε, εστιάζοντας σε πιο “ανθρώπινα αφηγήματα” μετά την πρόσφατη προσθήκη-αφιερώμα στην εφημερίδα, το “Refugee Diaries project”.

Το άλλο θέμα που θέλω να αναφέρω είναι η επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ από την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε αυτήν την εβδομάδα βάναυση κακοποίηση. Το “βιτριόλι” (που έριξαν σε βάρος της) υποστηρίχθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από ασεβείς δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Μοιάζει σχεδόν σαν οι αρχές να καταλήγουν να αποδεικνύουν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό (απολυταρχικό) καθεστώς (Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκήσουν σωστά τη δουλειά τους. Είμαι περήφανος για τα ρεπορτάζ που γράφει η Νεκταρία σε εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να λάβει πολύ περισσότερα μέτρα για να υποστηρίξει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου, τις οποίες ισχυρίζεται ότι ασπάζεται».

 

Μύκονος: Προκλητική αγγελία από ιδιοκτήτη σπιτιού – Πόσα λεφτά ζητάει για 45 τ.μ. (video)

μ

Μύκονος: Προκλητική αγγελία από ιδιοκτήτη σπιτιού – Πόσα λεφτά ζητάει για 45 τ.μ. (video)

Μάλιστα επισημαίνεται ότι μέσα στο ποσό δεν περιλαμβάνεται το ρεύμα, ούτε υπάρχει πλυντήριο ρούχων -…

Διονύσης Ατζαράκης: Πήρε συνέντευξη από τον Μέγα Αλέξανδρο για να μάθει… αν είναι γκέι (video)

Ατζαράκης Μέγας Αλέξανδρος 1536x864 1

Διονύσης Ατζαράκης: Πήρε συνέντευξη από τον Μέγα Αλέξανδρο για να μάθει… αν είναι γκέι (video)

«Η σεξουαλικότητα τότε ήταν ρευστή» επισήμανε ο Μέγας Αλέξανδρος στον Διονύση Ατζαράκη

Βρήκαμε τον μόνο άνθρωπο που θέλει να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη στη Βουλή

Βορίδης

Βρήκαμε τον μόνο άνθρωπο που θέλει να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη στη Βουλή

Να σβηστούν τώρα ονόματα των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη από το Μνημείο του…

Μαρία Καρυστιανού: Απάντηση «γροθιά» σε Τριαντόπουλο, Καραμανλή, Μπακογιάννη, Μητσοτάκη – «Τι φοβάστε;»

Καρυστιανου 1

Μαρία Καρυστιανού: Απάντηση «γροθιά» σε Τριαντόπουλο, Καραμανλή, Μπακογιάννη, Μητσοτάκη – «Τι φοβάστε;»

«Όσο για τον κ. Καραμανλή δε νομίζω ότι έχει επηρεαστεί τόσο πολύ η ζωή του»,…