Νέο “τσεκούρι” στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για ακόμη μια φορά οι μισθοί τους αναμένεται να μπουν…

perikopes

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για ακόμη μια φορά οι μισθοί τους αναμένεται να μπουν στην κλίνη του Προκρούστη, όπως άλλωστε έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να δουν έως και 70 ευρώ χαμηλότερα τους μισθούς τους για το μήνα Μάρτιο.

Οι μειώσεις αφορούν τις νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση που τίθενται σε εφαρμογή από το τέλος του μήνα και θα «πιάσουν» 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους.

Μέχρι σήμερα, οι κρατήσεις (της τάξεως του 3%) υπολογίζονταν στο βασικό μισθό με πλαφόν τα 1.666 ευρώ. Από το Μάρτιο, ωστόσο, το πλαφόν καταργείται και οι κρατήσεις θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των επιδομάτων!

Παρόμοιες μειώσεις αναμένεται να γίνουν και σε χιλιάδες συνταξιούχους. Και αυτό διότι στα μέσα του χρόνου σταματα η αυτοτελής φορολόγηση.

Η επικουρική θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκειται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, επιφέροντας απώλειες που θα φθάσουν έως και τα 116 ευρώ για υψηλές συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…