Νέο "τσεκούρι" στις συντάξεις στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας

Η κυβέρνηση συνεχίζει «ακάθεκτη» τη μνημονιακή της πολιτική αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό ετοιμάζεται για…

vroutsis 5

Η κυβέρνηση συνεχίζει «ακάθεκτη» τη μνημονιακή της πολιτική αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό ετοιμάζεται για νέα εξοντωντικά μέτρα για να «σώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία που κινδυνεύουν από τη…μεγάλη επιτυχία του «success story». Σε αυτά περιλαμβάνεται η εξάλειψη των «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη αναθέσει στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να εκδώσει έως τον Οκτώβριο ειδική μελέτη με τις «μη ανταποδοτικές» παροχές ανά Ταμείο. Το θέμα θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, παρουσία του Γιάννη Βρούτση. ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, έχοντας απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου το 81,3% και το 64%, αντίστοιχα, της ετήσιας επιχορήγησης, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, τις συντάξεις έως το τέλος του χρόνου.

Υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση των συντάξεων της 15ετίας (με αύξηση του ελάχιστου ορίου στην 20ετία) καθώς και των «μπόνους» σε συνδυασμό με την εφαρμογή, από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (βασική + αναλογική) και του προβλεπόμενου στο σχετικό νόμο 3863/10 υποχρεωτικού διαχωρισμού των προνοιακών παροχών από τις κύριες συντάξεις.

Επίσης, στο Παρίσι θα συζητηθούν ο νέος απεργιακός νόμος, η αξιολόγηση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων καθώς και η πρόβλεψη δεύτερου βαθμού κρίσης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε περιπτώσεις μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων. Προς το παρόν αποκλείονται νέες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης τα οποία, άλλωστε, συγκλίνουν σταδιακά στο 62ο και στο 67ο για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.
 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…