Το τραγούδι για τις πυρκαγιές που τα λέει όλα: Δώσαν τιμόνι σε ανεύθυνο αναβάτη και οι ελπίδες για το μέλλον μετατράπηκαν σε στάχτη

Οι Κοινοί Θνητοί χθες δημοσίευσαν ένα νέο τραγούδι για τις πυρκαγιές στην Εύβοια και μέσα σε μόνο λίγους στίχους καταφέρνουν να αποδομήσουν ολόκληρο το αφήγημα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη

NewsRoom 09/09/2021 | 12:24

Ένα νέο τραγούδι έρχεται να φέρει στην επιφάνεια την οργή των νέων για τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, τα λάθη και τις παραλείψεις που είχαν σαν οδυνηρό αποτέλεσμα να καεί έκταση ίση με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στρέμματα γης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νέοι μελοποιούν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Οι Κοινή θνητοί δεν στέκονται όμως μονάχα στην κριτική. Όπως οι ίδιοι λένε:

«Mε αυτο το τραγουδι θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος απ' τις πυρκαγιές και για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυροπληκτους.

Επίσης να στηρίξουμε την οικονομική βοήθεια στο λογαριασμό του Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Αν. Αττικής για το Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης που λειτουργούν το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας»

Τα πυρά που εξαπολύουν οι Κοινοί θνητοί είναι καταιγιστικά. Μέσα σε μόνο λίγους στίχους καταφέρνουν να αποδομήσουν ολόκληρο το αφήγημα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη, όπως αυτό στήθηκε πριν την περίοδο των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά λένε:

Αυτοί που βγάλανε κυβέρνηση απ' το Μάτι
Σβήσανε και την Εύβοια την σβήσαν απ' το χάρτη
Είπανε ψέματα στον κόσμο ως την κάλπη 
και άλλο ένα βάρος βάλαν πάνω στου λαού την πλάτη
Δώσαν τιμόνι σε ανεύθυνο αναβάτη 
και οι ελπίδες για το μέλλον μετατράπηκαν σε στάχτη
Στάχτη που κάλυψε την χώρα από άκρη σε άκρη 
η πράσινη ανάπτυξη η πιο μεγάλη απάτη
Πήρανε αστυνομικούς πήρανε περιπολικά
δώσανε χρήμα στα κανάλια να χειραγωγούν μυαλά
Διώξανε εποχιακούς δεν πήραν πυροσβεστικά
μα ο κρατικός μηχανισμός σου λένε λειτουργεί σωστά

 Ακούστε όλο το τραγούδι εδώ: