Νέο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

From the river to the sea – Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Όχι φρεγάτα στην Ερυθρά – Καμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ!

Παλαιστίνη

Διαδηλώνουμε Σάββατο 27 Γενάρη, 12μ Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Πάνω από τρεις μήνες έχουν περάσει από τις 7/10 και ο χαρακτήρας της σύγκρουσης στη Γάζα γίνεται πολύ ξεκάθαρος. Δεν είναι πόλεμος «αυτοάμυνας» του Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς όπως λέει η φιλοδυτική προπαγάνδα, είναι ένας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει Ισραήλ, ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους – με την Ελλάδα του Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή – με στόχο να εξαλείψουν την Αντίσταση των Παλαιστίνιων και να κρατήσουν τον έλεγχό τους στη Μέση Ανατολή, στηρίζοντας με κάθε μέσο το πιστό τους «μαντρόσκυλο» που είναι το Ισραήλ.

Ένας πόλεμος που απειλεί να απλωθεί και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή. Από τον Λίβανο με τις συγκρούσεις Ισραήλ – Χεζμπολάχ, τη Συρία και το Ιράκ με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε φιλοϊρανικές οργανώσεις, μέχρι την Υεμένη που ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν και στήνουν πολυεθνική δύναμη για να αντιμετωπίσουν τους Χουθίτες που στηρίζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση.

27 1

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνένοχη στην γενοκτονία του Νετανιάχου στη Γάζα και στην επέκταση του πολέμου με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Στηρίζει στρατιωτικά με τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ να λειτουργεί σαν «μετόπισθεν» για τους βομβαρδισμούς και ταυτόχρονα ο Δένδιας συμμετέχει στην βρώμικη διπλωματία των ιμπεριαλιστών με επισκέψεις στην περιοχή επιδιώκοντας να «μεσολαβήσει» για να ξαναστηθούν οι κλονισμένες συμμαχίες των καθεστώτων με τις ΗΠΑ και το Ισράηλ.

arabic

Το τέλος της εθνοκάθαρσης που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό απαρτχάιντ δεν θα έρθει από τις κυβερνήσεις που μιλάνε υποκριτικά για «βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος», ενώ συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να στηρίζουν το Ισραήλ. Η «λύση των δύο κρατών» που θεωρητικά επικαλούνται ΗΠΑ και ΕΕ συναντάει αντιδράσεις από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου ενώ καμία παλαιστινιακή ηγεσία δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να την «νεκραναστήσει» με τους όρους της Δύσης.

Παλεύουμε για φτάσουμε σε μια Παλαιστίνη Ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο, μια Παλαιστίνη δημοκρατική χωρίς νόμους απαρτχάιντ, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, με το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948 μέχρι σήμερα να επιστρέψουν στη γη τους. Και η δύναμη για το πετύχουμε βρίσκεται στην ενωμένη Παλαιστινιακή Αντίσταση που συνεχίζει να μάχεται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Στο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης που βγαίνει κατά εκατομμύρια στους δρόμους όπως έδειξε και η Διεθνής Μέρα Δράσης στις 13 Γενάρη. Στο «αραβικό πεζοδρόμιο» που παίρνει φωτιά με την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη από το Ραμπάτ και το Κάιρο μέχρι το Αμμάν και την Σαναά.

Να τσακίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό! Σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ξεσηκωνόμαστε για να σταματήσει η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-τρομοκράτη, να κλείσουν οι βάσεις, που λειτουργούν σαν πηγή ανεφοδιασμού για ΗΠΑ Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, απ’ τα ανοιχτά του Λιβάνου και από την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι φοιτητές και οι μαθητές που προχωράνε σε καταλήψεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους υγειονομικούς που διεκδικούν Λεφτά για την Παιδεία-Υγεία και όχι για φρεγάτες στην Αραβία, οι εργαζόμενοι/ες που παλεύουν για αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, όλες και όλοι μαζί ενάντια στην κυβέρνηση του πολέμου, των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του σεξισμού.