Newsroom

Newsroom

Νέο στοιχείο για το εξαφανισμένο Boeing: Εσκεμμένα κόπηκαν οι επικοινωνίες;

Ένα σημαντικό στοιχείο που υποδεικνύει πως η εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, αλλά…

boeing 777 200 malaisia 1 1

Ένα σημαντικό στοιχείο που υποδεικνύει πως η εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, αλλά έπαιξε ρόλο σε αυτήν και ο ανθρώπινος παράγοντας, φέρνει στο φως το αμερικανικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι επιβεβαιώνουν πως τα δύο συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους απενεργοποιήθηκαν με διαφορά 14 λεπτών, και άρα δε συνέβη κάποιο ξαφνικό ατύχημα που τα έθεσε εκτός λειτουργίας, αλλά επρόκειτο για εσκεμμένη πράξη.

Όπως αναφέρει το ABC, το σύστημα αναφοράς δεδομένων έκλεισε στις 1:07, ενώ ο πομπός που δίνει την  τοποθεσία και το υψόμετρο έκλεισε στις 1:21. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το σενάριο που θεωρούν επικρατέστερο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι αυτό  της αεροπειρατείας ή της αυτοκτονίας του πιλότου.

Και καθώς το δεύτερο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, το παρελθόν των δύο συγκυβερνητών του αεροπλάνου έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών, για να εντοπιστεί ένα πιθανό κίνητρο ή οτιδήποτε θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία τέτοια ενέργεια, αφού πρακτικά ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είχαν πρόσβαση στα όργανα του αεροσκάφους και μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα συστήματα αυτά.

Πάντως, ακόμα και μετά την απενεργοποίηση των συστημάτων, το αεροπλάνο συνέχισε να στέλνει σήμα, μέσω του συστήματος «Διαχείρισης Υγείας του Αεροπλάνου», όπως ονομάζεται το σύστημα το οποίο στέλνει κάθε μία ώρα δεδομένα σε δορυφόρο. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το αν αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν και  την τοποθεσία του αεροσκάφους, αν και δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως τα τελευταίο ίχνος του Boeing εντοπίστηκε από δορυφόρο της βρετανικής εταιρείας Immarsat και έδειχνε ότι πετούσε σε ύψος 35.000 ποδιών, πάνω από θαλάσσια περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε μία μεγάλη έκταση, με τις αμερικανικές έρευνες να επικεντρώνονται πάντως στον Ινδικό Ωκεανό, όπου θεωρείται πιθανό να έχει πέσει το αεροσκάφος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…