Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού αστυνομικός καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να μιλά στο τηλέφωνο.

Κυριακή

Μήνυση κατά των αστυνομικών που υπηρετούσαν το βράδυ της γυναικοκτονίας στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα ο πατέρας της 28χρονης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού αστυνομικός καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να μιλά στο τηλέφωνο από το μπαλκόνι του τμήματος, ενώ στο δρόμο έπεφτε νεκρή η κοπέλα.

Ο πατέρας ζητά να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα, καθώς και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του οπτικοακουστικού υλικού. Ζητά επίσης για τους αστυνομικούς εκτός από την παράβαση καθήκοντος, να διωχθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

«Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της» αναφέρει, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο πατέρας της Κυριακής στη μήνυσή του και προσθέτει ακόμα ότι:

«Μέσα σε πέντε λεπτά ”ξεφορτώθηκαν” τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεσο Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο. Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;».

Τέλος, ο πατέρας της 28χρονης κάνει έκκληση σε όσους ήταν παρόντες στο περιστατικό ή σε όσους είδαν ή άκουσαν κάτι από τη μοιραία νύχτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Παπανώτας: Η πρώτη αντίδραση – Καρφιά σε Μπεκατώρου και Κασσελάκη (video)

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Πάτρα: Αυτό είναι το βίντεο που ανέβασε ο 7χρονος στο TikTok με τον άγριο ξυλοδαρμό 9χρονου

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..