Newsroom

Newsroom

Νέο σκηνικό έντασης μεταξύ γονιών και καθηγητών – Τους μήνυσαν για μάσκες και self test (Video)

Γονείς μήνυσαν εκπαιδευτικούς για μάσκες και self test, ενώ έφτασαν στο σημείο να τους κατηγορήσουν ακόμα και για έσχατη προδοσία

sxoleio 2

Ένταση είχαμε χθες σε δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, ένα νηπιαγωγείο (στον Πύργο) και ένα δημοτικό, όταν γονείς πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όπως σημειώνεται στο Patrisnews.com, oι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας τον νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα για μάθημα, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση των γονέων και μάλιστα στην περίπτωση του μαθητή νηπιαγωγείου, ο γονέας του κατέθεσε μήνυση κατά του εκπαιδευτικού, επενέβη η αστυνομία και η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ένα επεισόδιο που φυσικά προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις, αφού πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πήραν το μέρος των συναδέλφων τους διευθυντών, τονίζοντας ότι η απόφασή τους, να μη δεχτούν τα παιδιά χωρίς μάσκα μέσα στις αίθουσες, ήταν σωστή, αφού εφάρμοσαν το πρωτόκολλο το οποίο έχει ορίσει η πολιτεία.

Σε εμφάνισή της στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, η πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, σχολίασε πως: «Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε».

Η Αντωνία Μπρη, σχολίασε μάλιστα τα όσα επιχειρήματα επιστράτευσαν οι γονείς κατά την ένταση που προκλήθηκε, λέγοντας πως: «Ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…