Newsroom

Newsroom

Νέο σκάνδαλο βάζει «φωτιά» στη Νέα Δημοκρατία: Βρέθηκαν ακόμα 2 Πάτσηδες – 420 αναθέσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες

Ο Ανδρέας Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο Ανδρέας Ροδάκος φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη

5594029

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για νέους «Πάτσηδες» στα υπόγεια της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr και του Θανάση Κουκάκη, οι Ανδρέας Κουτούπης (συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ) και Ανδρέας Ροδάκος (ο οποίος δεν κατέχει επίσημη θέση στη ΝΔ, αλλά είναι φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη), έχουν εξασφαλίσει την τελευταία τριετία μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο.

«Ο 49 ετών Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της ελεγκτικής εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον χώρο της ελεγκτικής έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα και τις θυγατρικές τους στα βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις εκλογές του 2019 συνέβαλε στη νίκη της ΝΔ, από την κρίσιμη θέση του συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν και εν συνεχεία δεν κατέλαβε κυβερνητική θέση, ωστόσο είδε τις δουλειές να απογειώνονται, καθώς η KnR βρέθηκε να λαμβάνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Συμβολή σε αυτό είχε και ο μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Κουτούπη, ο εσωτερικός ελεγκτής Άκης Ροδάκος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αρχικά τις γνωριμίες του συνεταίρου του φέρεται να ανέπτυξε ένα δίκτυο στενών επαφών με στελέχη του κυβερνόντος κόμματος. Θεωρείται πως οι γνωριμίες αυτές οδήγησαν την KnR, αλλά και τον ίδιο τον κ. Ροδάκο ατομικά, να σαρώνει τους διαγωνισμούς για διάφορα έργα», σημειώνεται χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Τον Ιούλιο του 2020 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία των Κουτούπη – Ροδάκου, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας μετά από καταγγελία, με τον κ. Κουτούπη να δηλώσει στην ιστοσελίδα ότι το ζήτημα αφορά προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όσο για τον Ανδρέα Ροδάκο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι συνέχιζε να παίρνει τις δουλείες που άφηνε η ελεγχόμενη από τις αρχές KnR, τόσο μέσω της ατομικής επιχείρησής του, όσο και μέσω της συζύγου του, η επιχείρηση της οποία έχει εξασφαλίσει μεμονωμένα από το Δημόσιο συμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ απ΄οτο 2019.

Η εταιρεία Spark, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, έναν μήνα μετά τους ελέγχους στην KnR υπό την πρώην υπάλληλο της KnR, Παρασκευή Καλδίρη, φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει 81 συμβάσεις με δημόσιους φορείς εντός του 2022, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 1,32 εκατ. ευρώ. «Είναι ενδεικτικό πως μόνον μέσα στο Δεκέμβριο του 2022 η ΙΚΕ εξασφάλισε 18 συμβάσεις συνολικού ύψους 326.110 ευρώ! Το γεγονός ότι η Διαύγεια κατακλείστηκε από συμβάσεις της Spark Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μονοπρόσωπη ΙΚΕ τράβηξε την προσοχή ΜΜΕ που έκαναν σχετικές αναφορές», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο Θανάσης Κουκάκης που υπογράφει το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι απευθύνθηκε στους κ.κ Καλδίρη, Ροδάκο και Κουτούπη, ούτως ώστε να μιλήσουν για τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος τους. Στον ενδιάμεσο χρόνο διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκε από το site της Νέας Δημοκρατίας η αφιερωμένη σε αυτόν ενότητα που αναφερόταν στην ιδιότητά του ως συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για σύμπτωση.

Ο Ανδρέας Κουτούπης δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι όλες οι συμβάσεις με το Δημόσιο «είναι καθόλα νόμιμες και ελεγμένες από τα αρμόδια όργανα».

«Το γεγονός ότι μόλις τρία πρόσωπα με διασυνδέσεις με το σύστημα κεντρικής εξουσίας πέτυχαν μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες, επαληθεύει σε μεγάλο βαθμό τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το όργιο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…