Newsroom

Newsroom

Νέο σκάνδαλο πλήττει την Uber – Οι New York Times αποκαλύπτουν πώς καταφέρνει να παραπλανά τις Αρχές

Στην παραδοχή που χρησιμοποιεί επί σειρά ετών ένα μυστικό εργαλείο για να αποφεύγουν οι οδηγοί της τις Αρχές, σε αγορές όπου η υπηρεσία της δεν αντιμετωπίζεται θετικά από αυτές ή είναι απαγορευμένη, προχώρησε η εταιρία Uber.

58c00e7c1dc5245f288b45d4

Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται Greyball και σύμφωνα με τους New York Times που αποκάλυψαν το θέμα, χρησιμοποιεί μεθόδους για να εντοπίζει και να αποφεύγει τις Αρχές που έκοβαν πρόστιμα ή συνελάμβαναν οδηγούς σε πόλεις που ήταν αντίθετες στη λειτουργία της. Έτσι αποφεύγονταν για παράδειγμα κλήσεις που θεωρούνταν «παγίδα» για τους οδηγούς της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως το Greyball είναι ακόμα σε χρήση, αν και έχει περιοριστεί. Όπως σημείωσε, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προστατευθεί η εφαρμογή από προβλήματα που θα προκαλούνταν από ανταγωνιστές και οι οδηγοί από πιθανή κακομεταχείριση. Επίσης, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, όπως παραδέχτηκε, χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις παγίδευσης.

Η εταιρία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις μεθόδους αυτές για να αποφεύγει τις Αρχές σε πόλεις όπως η Βοστώνη, το Παρίσι και το Λας Βέγκας, και σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιταλία και η Νότια Κορέα.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…