Νέο σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα από αέρος – Σε 48 ώρες η εισβολή στην πόλη

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως θα αποφύγουν να εισέλθουν απευθείας στις σήραγγες καθώς ενδέχεται να κρύβουν παγίδες και κάθε μία από αυτές θα αντιμετωπίζεται από έξω με ειδικές δυνάμεις.

AP23309634705794

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και “κατάφεραν” να χωρίσουν τον παράκτιο θύλακα στα δύο. “Σήμερα υπάρχει βόρεια Γάζα και νότια Γάζα” δήλωσε, ενώ ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι δυνάμεις του πεζικού θα εισέλθουν εντός της πόλης της Γάζας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με την Haaretz, στόχος της επιχείρησης είναι να προσεγγίσει τους μαχητές της Χαμάς και να καταστρέψει το δίκτυο υπόγειων σηράγγων της καθώς και όλα τα ορμητήριά της. Όπως αναφέρεται, οι IDF εκτιμούν ότι ο στόχος της κυβέρνησης Νετανιάχου για εξολόθρευση της Χαμάς είναι δυνατόν να πετύχει, ωστόσο κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνο, ακόμα και μήνες.

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι “κατά περίπτωση, και αν οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι είναι σκόπιμο, θα χτυπήσουμε και από αέρος την εκάστοτε σήραγγα, εξουδετερώνοντας οποιονδήποτε είναι μέσα“.