Newsroom

Newsroom

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα Μπογδάνου

Με κείμενό του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος συνεχίζει να προωθεί τις ακροδεξιές του απόψεις 

Μετά από μία ακόμη «αναγνώριση» του «λάθους» της αναπαραγωγής ονοματεπώνυμων παιδιών προκειμένου να γίνει εμφανές πόσα είχαν καταγωγή από άλλη χώρα, οι αναφορές του δεν αφήνουν, για μία ακόμη φορά, περιθώρια να παρεξηγηθούν οι θέσεις και η οπτική του.

Το γεγονός ότι τον αποθεώνει κάνοντας retweet ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, δεν πρέπει να αφήνει αμφιβολία σε κανέναν, ακόμη και τους μετριοπαθείς της ΝΔ, για το ποιος κάνει κουμάντο στο κόμμα και τι απόψεις εκπροσωπεί. Ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για «συζήτηση επί τον τύπον των ήλων» και αναφορά σε «κορυφαίο θέμα που διάφοροι αρνούνται να κάνουν είτε από ιδεολογική τύφλωση είτε διότι απλά εθελοτυφλούν».

 

Διαστρεβλώνεται στο νέο κείμενο του βουλευτή η έννοια της μητρικής γλώσσας, που είναι κάθε γλώσσα με την οποία εξοικειώνεται ένα παιδί από τη γέννησή του (σήμερα πολλοί μιλούν ήδη δύο γλώσσες στα παιδιά τους, π.χ. και ελληνικά και αγγλικά, από τον πρώτο μήνα της γέννησής τους). Αλλά όπως υποστηρίζει ο κ. Μπογδάνος «σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά. Όταν συμβαίνει αυτό άλλωστε – ας μη γελιόμαστε – αρχίζουν να λειτουργούν αυτοματισμοί, με τα ελληνόπουλα να φεύγουν από τα σχολεία αυτά».

Συνδέεται η παρουσία σε γειτονιές πολλών πολιτών με καταγωγή από άλλες χώρες -και μάλιστα κυρίως οικονομικά ενεργών, με καταστήματα και εμφανή ταυτότητα κοινότητας, με την «εξαθλίωση, την παρανομία και την εγκληματικότητα». Όπως φαίνεται, ο κ. Μπογδάνος που χλευάζει τις «πολύχρωμες, πολυπολιτισμικές γωνιές της Αθήνας» προβληματίζεται από τα καταστήματα που διαθέτουν στους πελάτες τους φαλάφελ, αλλά πιθανώς δεν έχει εικόνα για το τι σερβίρουν αντίστοιχα καταστήματα στην «ελληνική» Αστόρια της Νέας Υόρκης, ή το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα που έναν και πλέον αιώνα πριν διαμορφώθηκε από τους Έλληνες μετανάστες σφουγγαράδες.

Περιγράφονται οικογένειες αλλοδαπών ως φοροδιαφεύγουσες και εμπλεκόμενες με την παραοικονομία, που πετυχαίνουν να εξασφαλίζουν θέση για τα παιδιά τους στις προσχολικές δομές έναντι παιδιών οικογενειών Ελλήνων, καθώς «μια οικογένεια Ελλήνων πολιτών δεν δικαιούται θέση σε προσχολική δομή διότι έχει ένα πενιχρό μεν, δηλωμένο όμως, εισόδημα – σε αντίθεση με οικογένειες αλλοδαπών που δεν δηλώνουν εισόδημα, διότι ζουν από τα επιδόματα και την παραοικονομία» και μάλιστα αυτό αποτελεί «συνθήκες επικίνδυνες για τη δημοκρατία μας».

Φτάνει μάλιστα να παρουσιάσει την περίπτωση Αντετοκούνμπο ως επιχείρημα υποστήριξης των παραπάνω. Ενώ η αλήθεια για την οποία τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς του έχουν μιλήσει, είναι ότι από την ώρα που βρέθηκαν στη χώρα μας, θα αποτελούσαν «στόχο» αυτών ακριβώς των ακροδεξιών απόψεων Μπογδάνου, στην πρόσβασή τους στο σχολείο, στην στοχοποίηση της οικονομικής τους δραστηριότητας της οικογένειας στη γειτονιά, στην απλή ασφαλή χρήση των δρόμων, των λεωφορείων, των δημόσιων υπηρεσιών. Το λέει εμμέσως ο κ. Μπογδάνος, ότι στοχοποιεί ουσιαστικά κάθε αλλοδαπό: «Αυτό που συνέβη με τον Γιάννη, πολύ δύσκολα θα συμβεί σε τάξεις που σχεδόν κανένα παιδί δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, δεν γιορτάζει τις γιορτές μας, δεν έχει ρίζες γενεών στην πατρίδα μας. Πολύ δύσκολα θα συμβεί σε γειτονιές όπου μπορεί και να περάσει κανείς μέρες μέχρι να χρειαστεί να μιλήσει ελληνικά».

Και μετά από όλα αυτά, ανερυθρίαστα, φοράει ξανά την προβιά του μεταμελημένου, για το «λάθος», επιμένοντας ότι πρόκειται για «δέντρο» που πρέπει να παραβλέψουμε όλοι οι πολίτες και κυρίως οι συνάδελφοί του στη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, προτάσσει την ξενάγηση που ο ίδιος κάνει στο «δάσος» των ακροδεξιών του επιχειρημάτων: αυτό το σκοτεινό δάσος μέσα στο οποίο είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να ανδρώνονται εγκληματικές ομάδες και να δολοφονούνται αθώοι από μαχαιροβγάλτες.

Πηγή: Αυγή

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο…

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24% μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας…