Νέο ρατσιστικό «κρούσμα» on-air: «Εισβολείς» οι μετανάστες για τον Μπογδάνο (video)

Για άλλη μια φορά, ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ προκαλεί με ρατσιστικές δηλώσεις κατά των μεταναστών

4818931 1

Τις απόψεις του για το προσφυγικό ξεδίπλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή ONLine στον ΣΚΑΪ με θέμα, την ώρα εκείνη, την προσφυγική κρίση. 

Επίσης καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο δημοσιογράφος της Real News, Φοίβος Κλαυδιανός, με τον οποίο δεν άργησε να έρθει σε αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα του προσφυγικού, καθώς οι προσεγγίσεις των δύο καλεσμένων απέχουν παρασάγγας. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γρήγορα κινητοποιήθηκε και δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάσει τις ρατσιστικές του απόψεις για τους μετανάστες που «εισβάλουν» στη χώρα.

Στα πλαίσια της ρητορικής περί ασφάλειας, μονοπωλίου στην αγάπη για την πατρίδα και μίσους για ότι μπορεί να «βαφτίσει» απειλή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προσπαθεί να εξηγήσει τα όσα είχε πει προηγουμένως για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας με μεγάλη φυσικότητα το εξής σχήμα: «Το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου».

Η επιλογή της λέξης εισβολέα προκάλεσε την παρέμβαση του παρουσιαστή, Γιώργου Ευγενίδη, ο οποίος είπε στον κ. Μπογδάνο: «Είναι εισβολέας; Καλά, καθίστε τώρα. Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Τι εισβολέας; Μην λέμε τώρα για εισβολείς». Με τη συμπαρουσιάστριά του, Μάιρα Μπάρμπα να συμπληρώνει: «Είπε εισβολέας στο σπίτι. Άστο, αφού αυτό πιστεύει».

«Έχουν άποψη, ιδεολογία, ρατσιστική και ξενοφοβική» σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Κλαυδιανός.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…