Νέο «ράπισμα» από την Politico στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από το «Μαξίμου Gate», το Politico αφιέρωσε ακόμα ένα δημοσίευμά του στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

5391915 1 1295x864 1

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν την αφήνουν τα ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Αυτήν την φορά άλλο ένα δημοσίευμα του Politico, εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Poilitico, στο δημοσίευμα της αναφέρεται αυτή τη φορά στον αγώνα της ΕΕ να παρέμβει στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων σε Ελλάδα και άλλες χώρες, την ώρα που οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι η χρήση εργαλείων hacking είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Μάλιστα όπως αναφέρει συγκρίνει την Ελλάδα με Ουγγαρία και Πολωνία, δηλαδή τις χώρες που θεωρούνται οι περισσότερο αυταρχικές στην Ευρώπη, και κάνει ξανά αναφορά σε σκάνδαλο που θυμίζει Watergate. «Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες, μαζί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ισπανία, όπου αναφορές για χρήση λογισμικού χάκερ εναντίον προσωπικοτήτων της πολιτικής αντιπολίτευσης, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφων έχουν πυροδοτήσει πολιτικές κρίσεις και έρευνες — σε μια σειρά σκανδάλων που μοιάζουν με το Watergate» τονίζεται.

Το Politico καταγράφει την αντίδραση του επικεφαλής της PEGA και μέλους του δεξιού ΕΛΚ, Jeroen Lenaers στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι η PEGA ζητά συναντήσεις με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, τα άτομα δηλαδή που αρνήθηκε η ΝΔ να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής. Πολλοί από τους αξιωματούχους που θα ήθελαν να συναντήσουν οι βουλευτές της ΕΕ στην Ελλάδα είχαν κληθεί στο παρελθόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης της χώρας να καταθέσουν κατά τη διάρκεια ειδικής εθνικής κοινοβουλευτικής έρευνας. Όλοι όμως (εκτός από τον Κοντολέων) απορρίφθηκαν από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική έρευνα για την Ελλάδα, σημειώνει επίσης το Politico.

 

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.