Newsroom

Newsroom

Νέο πρόβλημα στο μαχητικό στελθ F-35 θα καθυστερήσει το πρόγραμμα παραδόσεων

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι οι αποστολές του μαχητικού στελθ F-35 Lightning II Joint Strike Fighter στις χώρες που το έχουν παραγγείλει θα καθυστερήσουν με αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει τους στόχους που είχε για το 2016.

5819eee71dc524066c8b4d87

Η ανακοίνωση έγινε από την εταιρεία στις 25 Οκτωβρίου και το γεγονός δημοσιοποιήθηκε χθες από την ιστοσελίδα janes που ειδικεύεται σε αεροδιαστημικά και εξοπλιστικά ζητήματα

Παρόλα αυτά η διευθύνων σύμβουλος Μαίριλιν Χιούσον τόνισε πως όλα δείχνουν θετικά σε μια σύνοδο αναλυτών, μετά και την δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Χιούσον το γεγονός της απόκτησης του πιστοποιητικού επιχειρησιακής ικανότητας από την αμερικανική πολεμική αεροπορία αποτελεί ορόσημο καθώς τα διάφορα προγράμματα για το 70% των αεροσκαφών που κατασκευάζονται αναμένεται να εκτελεστούν εντός προγράμματος.

Η αίτηση της Νορβηγίας να υποβάλλει αίτημα συμμετοχής έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από την Χιούσον.

Μια δοκιμή με πραγματικά πυρά του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ για τον ραντάρ Aegis σε συνδυασμό με το F-35 παρείχε επιπλέον επιβεβαίωση για τις δυνατότητες του αεροπλάνου, δήλωσε η Χιούσον.

Το F-35 λειτούργησε στην άσκηση ως ιπτάμενος αισθητήρας και διακομιστής δεδομένων

Ωστόσο τα νέα δεν ήταν καλά σε σχέση με τις αποστολές στις χώρες παραγγελίας καθώς έπεσε στις 10 μονάδες από τις 12 τον περασμένο χρόνο.

Αξιωματούχος της εταιρείας απέδωσε το πρόβλημα σε καθυστερήσεις των μικρότερων προμηθευτών υποσυστημάτων και ειδικότερα σε εκτός χρονοδιαγράμματος παραδόσεις σωλήνων μόνωσης που επηρέασαν την ολοκλήρωση αρκετών αεροσκαφών.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς η Lockheed Martin πρέπει να επισκευάσει αρκετά από τα αεροσκάφη που έχουν ήδη παραχθεί και η καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην μπορέσει να παραδώσει τα 53 αεροσκάφη που έχει ως στόχο το 2016.

Η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι εντός προγράμματος με τις αποστολές των παραχθέντων F-35 στις χώρες που το έχουν παραγγείλει μέχρι του τέλος του 2017.

Η Lockheed αναμένεται να αποζημιωθεί μερικώς μέσω της βελτίωσης των εσόδων στο μέτωπο της συντήρησης των F-35

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…