Νέο πολύνεκρο ναυάγιο στην Λαμπεντούζα-Δεκάδες νεκροί ανάμεσα σε 400 επιβαίνοντες (photos)

Σε «υγρό τάφο» έχει μετατραπεί η Μεσόγειος με χιλιάδες νεκρούς μετανάστες τα τελευταία χρόνια.  Νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στα…

lamp9

Σε «υγρό τάφο» έχει μετατραπεί η Μεσόγειος με χιλιάδες νεκρούς μετανάστες τα τελευταία χρόνια.  Νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά της Σικελίας. Στο σκάφος επέβαιναν 400 άτομα, όπως μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο SKYTV24, όταν αυτή βυθίστηκε στη Λαμπεντούζα, το μικρό νησάκι της Σικελίας που αποτελεί σταθμό για τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην Ευρώπη από αυτή την οδό. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ακόμα πως έχουν πνιγεί δεκάδες άνθρωποι και δεκάδες πτώματα έχουν ανασυρθεί, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μεταδίδει πως έχουν διασωθεί 200 άτομα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SkyTV24 και το Ansa, τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν πολλές σορούς από τη θάλασσα, περίπου 100 ναυτικά μίλια (160 χιλιόμετρα) από τις νότιες ακτές της Λαμπεντούζα. Όπως μετέδωσε το Ansa, πολλά πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum και εμπορικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

«Είναι ακόμα άγνωστο πόσοι άνθρωποι επέβαιναν, αλλά οι επιζώντες λένε ότι ήταν εκατοντάδες» είπε ο διοικητής του λιμένα της Λαμπεντούζα Giuseppe Cannarile στην εφημερίδα La Repubblica. Μόλις χθες ένα άλλο πλοιάριο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν το Στενό της Σικελίας, ενώ το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στις ακτές της Σικελίας 61 μετανάστες από τη Σομαλία, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά… Από την αρχή του έτους υπολογίζεται πως 25.000 άνθρωποι έχουν φτάσει σε ολόκληρη την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακτοφυλακή της Ιταλίας ειδοποιήθηκε από το πλήρωμα ενός πλοίου που εμπλέκεται στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή. Πέρυσι, αντίστοιχη τραγωδία είχε εκτυλιχθεί στην ίδια περίπου περιοχή ανοιχτά της Λαμπεντούζα όπου είχαν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, ενώ υπηρεσίες μετανάστευσης εκτιμούν ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα περισσότεροι από 20.000 μετανάστες προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. 

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…