Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία Ράικου: Απέκρυψε έγγραφο του FBI για δωροδοκία υπουργού

Εν ολίγοις, η Ελ. Ράικου πρέπει να αποσαφηνίσει είτε μέσω «κύκλων» και «ρόμβων», είτε μέσω της Δικαιοσύνης γιατί ψευδομαρτύρησε. Ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρά της; Γιατί θυμήθηκε ένα χρόνο μετά τους ισχυρισμούς περί «Ρασπούτιν»;

1578504 1

Τη μορφή καταιγίδας παίρνουν οι αποδείξεις για τα ψεύδη που παρέθεσε ενώπιον της Προανακριτικής η Ελένη Ράικου. Η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς ισχυρίστηκε στην Επιτροπής ότι δεν είχε κανένα στοιχείο για πολιτικά πρόσωπα. Εκτός από τα υπεξαιρεμένα έγγραφα του FBI που προσκόμισε ο Ι. Αγγελής, την Ελ. Ράικου διαψεύδει και ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας.

Στις ανωμοτί εξηγήσεις του προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ο Χρ. Ντζούρας εξηγεί ότι τα λιγοστά ερωτήματα που έκαναν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στους προστατευόμενους μάρτυρες για πολιτικά πρόσωπα -πριν τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή- βασίζονταν σε έγγραφα ξένων αρχών (FBI). Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει στις εξηγήσεις του:

«Στην από 05.01.2018 κατάθεση της ¨Αικατερίνης Κελέση¨ έγινε η εξής ερώτηση: ¨Γνωρίζετε αν έγιναν καταβολές χρηματικών ποσών στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά;¨. ΣΧΟΛΙΟ: Η συγκεκριμένη ερώτηση (για το ενεργητικό όμως σκέλος της δωροδοκίας) υποβλήθηκε επειδή υπήρχε έγγραφο αλλοδαπής αρχής (του οποίου δεν επιτρέπεται η χρήση ενώπιον άλλων αρχών και το οποίο είχε παραδοθεί στον προκάτοχο της κ. Τουλουπάκη), σύμφωνα με το οποίο είχαν δοθεί παρανόμως χρήματα από στέλεχος της NOVARTIS σε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας δια μέσω τρίτου προσώπου».

Το σκέλος της υπόθεσης του Μάριου Σαλμά έχει αρχειοθετηθεί. Αυτό που έρχεται με ένταση στην επιφάνεια από τις εξηγήσεις του Χρ. Ντζούρα είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η Ελένη Ράικου είπε ψέματα σε μία κορυφαία θεσμική διαδικασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα επί ημερών της στην κεφαλή της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι την Ελ. Ράικου εξέθεσε ο έτερος βασικός μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis», Ιωάννης Αγγελής, μέσω των υπεξαιρεμένων εγγράφων που κατέθεσε με στόχευση να μπει φρένο στο πόρισμα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, όπως επίσης τα εμβάσματα της Novartis και της Astellas σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της αλλά και το συνταρακτικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τις κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις του συζύγου της Λάζαρου Καρνέση, οι οποίες ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ και ενδέχεται να έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ηλικιωμένων. Διόλου τυχαίο ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική αιτήθηκαν την εκ νέου διαβίβαση της κατάθεσης της Ελ. Ράικου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της, επισημαίνοντας πως η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς είχε λάβει έγγραφο από το FBI από τις 29/12/2016 και το οποίο έκανε λόγο για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων από τη Novartis. 

Εν ολίγοις, η Ελ. Ράικου πρέπει να αποσαφηνίσει είτε μέσω «κύκλων» και «ρόμβων», είτε μέσω της Δικαιοσύνης γιατί ψευδομαρτύρησε. Ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρά της; Γιατί θυμήθηκε ένα χρόνο μετά τους ισχυρισμούς περί «Ρασπούτιν»; Όταν «ξέχασε» να αναφερθεί στον «Ρασπούτιν» ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου και επέστρεψε για να συμπληρώσει την κατάθεσή της, γιατί άραγε αναφέρθηκε στις δικαστικές διενέξεις Παπαδάκου – Μιωνή;

To απόσπασμα από τις εξηγήσεις του Χρ. Ντζούρα: 

5ef5d536825e636df95327d2

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…