Newsroom

Newsroom

Νέο περιστατικό με ξυλοδαρμό μαθητή

Το φαινόμενο του bullying έχει πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές  διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στα σχολεία,  με το υπουργείο παιδείας να παραμένει απαθές  στα συχνά φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού-βίας και να  ανακοινώνει λήψη μέτρων από την νέα σχολική χρονιά   

ek sxoleio

Νέο περιστατικό  bullying ήρθε ξανά στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα μαθητής λυκείου στον Βύρωνα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σχολείο του από συμμαθητές και εξωσχολικούς, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του από το bullying που δεχόταν καθημερινά. 

Για το περιστατικό ο 17χρονος μαθητής του Λυκείου μίλησε στο Star και ανέφερε: «Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο 17χρονος μαθητής

Η αδερφή του, που ήταν παρούσα τη στιγμή της επίθεσης δήλωσε: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η αδερφή του θύματος.

Ο αδερφός της νεαρής προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που της έκαναν bullying, ζητώντας του να το σταματήσουν.

Και τότε ξεκίνησε άγρια επίθεση.

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές».

Η αδελφή του προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ένα άλλο παιδί την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι.

«Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα», υποστηρίζει ο 17χρονος μαθητής.

Παρά τα συχνά φαινόμενα βίας στα σχολεία, το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε λήψη μέτρων για το σχολικό εκφοβισμό (μπούλινγκ),στο πλαίσιο και των νέων θεματικών που θα εισαχθούν σε όλα τα σχολεία από την επόμενη χρονιά…
 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…