Newsroom

Newsroom

Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, ενώ κινητό τηλέφωνο καταγράφει το άγριο bullying μέσα σε σχολείο του Ηρακλείου

bullying 696x494 1

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν οι εικόνες από σχολείο του Ηρακλείου όπου ένας 13χρονος μαθητής, έπεσε θύμα bullying μιας 15χρονης μαθήτριας.

Οι ανεπίτρεπτες σκηνές, μάλιστα, καταγράφηκαν και σε βίντεο από το κινητό ενός άλλου μαθητή ο οποίος βιντεοσκοπούσε τα όσα συνέβαιναν, ενώ και άλλα παιδιά βρίσκονταν στο σημείο παρακολουθώντας απλώς τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, ο 13χρονος προσπαθεί να αμυνθεί της αναίτιας επίθεσης, του κατά δυο χρόνια μεγαλύτερου κοριτσιού όμως μάταια. Το θύμα φαίνεται φανερά φοβισμένο χωρίς ίχνος αντίστασης. Η 15χρονη φαίνεται να συνεχίζει να τον χτυπά  εντός του σχολείου χωρίς καμία παρέμβαση δασκάλου.

 

Στη Δικαιοσύνη οι γονείς του 13χρονου

Οι γονείς του 13χρονου αποφάσισαν να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Μετά και την δημοσίευση του βίντεο προχώρησαν σε μήνυση στην οικογένεια της 15χρονης και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς για το μαρτύριο που πέρασε το παιδί τους.

Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων μέσα και έξω από σχολεία της Κρήτης.

Ο 13χρονος επέστρεψε σπίτι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αναγκάστηκε να μιλήσει όταν το βίντεο άρχισε να διανέμεται σε φίλους και γνωστούς του.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης, με τις εικόνες να προκαλούν αναστάτωση και έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης