Νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας: «Τον πατούσαν με την μπότα στο κεφάλι»

Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα

NewsRoom 29/11/2021 | 14:24

Ένα νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βαρβαρότητας κατήγγειλε ο πατέρας ενός νεαρού από την Κρήτη, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη σημείωσε ότι ο γιος του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ekriti.gr ,ο πατέρας μιλώντας στην εκπομπή περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί του στη διασταύρωση του Σκαλανίου όπου βρέθηκε μαζί με την παρέα του για να παρακολουθήσει τις κόντρες με μηχανάκια που κάνουν οι νεαροί.

Όπως είπε, στο σημείο βρισκόταν περίπου 100 άτομα όταν εκλήθη η αστυνομία.

Η θέα των αστυνομικών διέλυσε την οργάνωση αυτού του αυτοσχέδιου αγώνα όμως οι αστυνομικοί με περιπολικά προσπάθησαν να συλλάβουν και κάποιους από τους συμμετέχοντες.

Ο γιος μου ανέφερε μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος.

Η αστυνομική αυτή βία όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου ξεκίνησε όταν του είπαν να πέσει στα γόνατα την ώρα που ο νεαρός τους είπε ότι έχει εγχειριστεί με μηνίσκο στο γόνατο γεγονός που δεν έλαβαν υπόψιν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια και ενώ τους είπε ότι έχει πρόβλημα και στον ώμο εκείνοι του γύρισαν τα χέρια για να του περάσουν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό μέγαρο.

Έπειτα, σύμφωνα με τον πατέρα, τον άφησαν ελεύθερο μετά την εξακρίβωση των στοιχείων και καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Τέλος, πήγαν και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις τα τραύματα που είχε στο σώμα του.

Ο πατέρας ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και καταγγέλει αστυνομική βία ενώ για το λόγο αυτό υποβάλλει μήνυση και ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα γίνει μετά την επικοινωνία που είχε μετά την εκπομπή με ιατροδικαστή.

Πηγή:ekriti.gr  | Φωτογραφία Αρχείου