Newsroom

Newsroom

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Αφροαμερικανό σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)

Ακόμα πιο αποκρουστικό από τα προηγούμενα μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην πολιτεία του Ντελαγουερ των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα 28χρονο Αφροαμερικανό που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Το συμβάν κατέγραψε περαστικός και από το βίντεο δικαιώνει την οικογένεια του θύματος που κάνει λόγο για "εκτέλεση".

mcdole

Ακόμα πιο αποκρουστικό από τα προηγούμενα μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην πολιτεία του Ντελαγουερ των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα 28χρονο Αφροαμερικανό που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Το συμβάν κατέγραψε περαστικός και από το βίντεο δικαιώνει την οικογένεια του θύματος που κάνει λόγο για “εκτέλεση”.

Το θύμα είναι ένας 28χρονος Αφροαμερικανός ονόματι Τζέρεμι ΜακΝτόουλ, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση υποστηρίζουν ότι έφθασαν επί τόπου έπειτα από κλήση των περιοίκων. Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, δεν φαίνεται καθαρά εάν το θύμα οπλοφορεί, οι Αρχές επιμένουν ότι δίπλα του βρέθηκε ένα περίστροφο. 

Αρχικά στο βίντεο εικονίζεται ένας αστυνομικός, ο οποίος φωνάζει στον ΜακΝτόουλ να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να πετάξει το όπλο. Εντός λίγων δευτερολέπτων πλησιάζουν μερικοί ακόμη αστυνομικοί. Ο άνδρας προσπαθεί να στηριχθεί στο καροτσάκι με τα χέρια του και ακολουθούν πυροβολισμοί. 

Η οικογένειά του κάνει λόγο για «εκτέλεση» και υποστηρίζει ότι εάν οι αστυνομικοί ήθελαν να τον ακινητοποιήσουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιου είδους αναισθητικό όπλο. Την υπόθεση έχει αναλάβει κρατική υπηρεσία της πολιτείας του Ντέλαγουερ, αρμόδια να ερευνά όλα τα περιστατικά θανάσιμου τραυματισμού από αστυνομικούς. 

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο – ντοκουμέντο:

 

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.