Νέο παραλήρημα Γεωργιάδη για Κουφοντίνα

Ακόμη και μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν αναλυτικά από τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, στις οποίες εξηγείται λεπτομερώς ότι ο απεργός πείνας, πριν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια είχε ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει στην ίδια γραμμή εκσφενδονίζοντας δηλώσεις που δεν έχουν καμιά νομική βάση. 

adonis

Ακόμη και μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν αναλυτικά από τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, στις οποίες εξηγείται λεπτομερώς ότι ο απεργός πείνας, πριν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια είχε ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει στην ίδια γραμμή εκσφενδονίζοντας δηλώσεις που δεν έχουν καμιά νομική βάση. 

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό THEMA RADIO, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Ένας άνθρωπος κάνει απεργία πείνας και ζητά από τη διοίκηση να ανατρέψει μία απόφασή της που αυτός θεωρεί ότι τον αδικεί. Κάθε Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι αδικείται, δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη; Αν όποιος θεωρεί ότι αδικείται αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, έκανε απεργία πείνας και μετά έβγαινε ο κύριος Τσίπρας και έλεγε “δεν θέλω να πεθάνει αυτός, να του ικανοποιήσουμε το αίτημα”, θα είχαμε κράτος; » 

Και πρόσθεσε: «Αυτός που θα κρίνει το αν η απόφαση είναι σωστή ή όχι δεν είμαι εγώ, ούτε κανένας άλλος. Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο. Αν πάει στη Δικαιοσύνη και απορριφθεί το αίτημά του, δεν μπορεί να συνεχίσει την απεργία πείνας, ούτε μπορεί να λέει ότι παρανομεί η διοίκηση. Όλη η ιστορία της “παρανομίας της διοικήσεως”, έγκειται στο ότι ποτέ δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ξέρετε πού προσφεύγουν; Στο Facebook, στον Τσίπρα και σε όλους αυτούς που είναι αναρμόδιοι για να το κρίνουνε. Σε αυτόν που είναι αρμόδιος για να το κρίνει, δηλαδή στο δικαστήριο, δεν έχουν πάει».

Υπευθυμίζεται ότι η Ιωάννα Κούρτοβικ, σε επιστολή που απέστειλε προς τα Μέσα, ανέλυσε λεπτομερώς όλες τις ενέργειες που έγιναν προτού ο κρατούμενους προχωρήσει σε απεργία πείνας. Όπως είπε «Αμέσως μετά τη μεταγωγή του στον Δομοκό,  ο κρατούμενος  κατέθεσε στη γραμματεία  αίτηση για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα πρόβλεπε ο  ν. 4760/20,  η οποία  όπως μας  διαβεβαίωσαν από το κατάστημα διαβιβάστηκε   στο Υπουργείο,   τη   11/1/2021 με αριθμό  πρωτοκόλλου  23624. Η αίτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. 

Επιπλέον,  από τις 28/12/20,    ο κρατούμενος έχει ζητήσει να του  δοθεί  αντίγραφο της απόφασης μεταγωγής, που μέχρι τότε ήξερε ότι ήταν της  Γενικής Γραμματέως και όχι του αρμοδίου οργάνου ,  που είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). 

Με επιστολή της η κα Νικολάου δήλωσε  ότι  υπήρχαν απόφαση της ΚΕΜ, βάσει της οποίας ο κρατούμενος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Δομοκό με δική της απόφαση  και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα.  

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την οποία,   μέσα σε μία ώρα,    είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και συνεχόμενα στον Δομοκό, ήταν αυτή που εξώθησε τον κρατούμενο στην  απεργία πείνας. 
Αίτημα για τα αντίγραφα των αποφάσεων υποβλήθηκε από εμένα ηλεκτρονικά, ξανά,  στις 17/1/21,    με ρητή   αναφορά  στην άσκηση των νόμιμων ένδικων μέσων». 

Στην ίδια συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης επιλεκτικά αναφέρθηκε σε «επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε γραφεία βουλευτών» για να «φοβηθεί το κράτος», ενώ παρέλειψε να αναφερθεί στο κύμα αντίδρασης ακαδημαϊκών, διανοουμένων, καλλιτεχνών, κομμάτων, συλλογικοτήτων και πολιτών που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και την αδιάλλακτη στάση της στο να εφαρμόσει το νόμο, μια στάση που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στον θάνατο του απεργού πείνας και θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στον Μεσαίωνα. 

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «Εμείς δεν είμαστε “Κουφοντίνες”. ‘Άρα εμείς δε θέλουμε να πεθάνει. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Εκείνος σκότωνε ανθρώπους και ήθελε να πεθαίνουν. Ποιοι έχουν σήμερα την ευθύνη για να μην πεθάνει; Οι γιατροί που τον παρακολουθούν. Ποιος το λέει αυτό; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει αποφανθεί ότι το δικαίωμα στην απεργία πείνας είναι σεβαστό και η υποχρεωτική σίτιση στα πρώτα στάδια είναι βασανιστήριο. Πότε λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι παύει να είναι βασανιστήριο; Όταν απειλείται η ζωή του. Όταν απειλείται η ζωή του, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ιατρική πράξη. Άρα, τώρα που έχει εκδοθεί και εισαγγελική παραγγελία για τη σίτιση του, αν απειλείται η ζωή του, αυτοί που έχουν την ευθύνη για να μην πεθάνει είναι οι γιατροί που τον παρακολουθούν». 

Με αυτή του τη δήλωση, πετάει για άλλη μια φορά το μπαλάκι στους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, οι οποίοι σηκώνουν ήδη ένα δυσβάσταχτο βάρος. Αντί να αναλάβει η Κυβέρνηση και τα στελέχη της την πολιτική ευθύνη της κατάστασης, καλούν τους γιατρούς της ΜΕΘ να προχωρήσουν σε αναγκαστικές πράξεις, τις οποίες ο ίδιος ο κρατούμενος έχει αρνηθεί. Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση δια των στελεχών της, επιθυμεί να μετατρέψει τους γιατρούς σε βασανιστές, για να μην υποχωρήσει η ίδια και να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε. Μόλις χθες άλλωστε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε για άλλη μια φορά πως δεν επιθυμεί να επιχειρηθεί ανάνηψη αν τα πράγματα για τη ζωή του φτάσουν στο απροχώρητο και σύμφωνα με τη γιατρό επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι γιατροί του ΓΝ Λαμίας, δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά ιατρική πράξη που θα παραβίαζε τις αποφάσεις του απεργού πείνας. 

Επιπλέον, ο υπουργός δεν είναι επαρκώς πληροφορημένος για την εισαγγελική εντολή που δόθηκε, καθώς καμιά εισαγγελία δεν έχει διατάξει αναγκαστική σίτιση. Η εισαγγελική παραγγελία έκανε αναφορά σε απαραίτητες ιατρικές ενέργειες και παρέθεσε τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Δε διέταξε – και ούτε θα έπρεπε – την αναγκαστική σίτιση του κρατούμενου, κάτι που φυσικά θα συνιστούσε βασανισμό.  

Η ανακοίνωση της Ιωάννας Κούρτοβικ που απαντά σε όλες τις ανυπόστατες δηλώσεις του ‘Αδωνι Γεωργιάδη και των υπολοίπων Κυβερνητικών Στελεχων: 

«Εδώ και δυο ημέρες με αλλεπάλληλες  ανακοινώσεις,  κυβερνητικών στελεχών,  του ίδιου του πρωθυπουργού,    αλλά  και   «φορέων  της κοινωνίας των πολιτών»  (εντελώς τυχαία ,  στην ίδια γραμμή),   εγκαλείται   ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας   ότι   δεν έχει  ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες   για την   μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία!    
 
Ψεύδονται .    

Και οφείλουμε να   επισημάνουμε  τα ακόλουθα: 

Αμέσως μετά την μεταγωγή του στον Δομοκό  ,  ο κρατούμενος  κατέθεσε στην γραμματεία  αίτηση για την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα πρόβλεπε ο  ν. 4760/20,  η οποία  όπως μας  διαβεβαίωσαν από το κατάστημα διαβιβάστηκε   στο Υπουργείο,   την   11/1/2021 με αριθμό  πρωτοκόλλου  23624. Η αίτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. 

Επιπλέον,  από τις 28/12/20,    ο κρατούμενος έχει ζητήσει να του  δοθεί  αντίγραφο της απόφασης μεταγωγής, που μέχρι τότε ήξερε ότι ήταν της  Γενικής Γραμματέως και όχι του αρμοδίου οργάνου ,  που είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). 

Με επιστολή της η κα Νικολάου δήλωσε  ότι  υπήρχαν απόφαση της ΚΕΜ, βάσει της οποίας ο κρατούμενος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Δομοκό με δική της απόφαση  και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα.  

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την οποία,   μέσα σε μία ώρα,    είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και συνεχόμενα στον Δομοκό, ήταν αυτή που εξώθησε τον κρατούμενο στην  απεργία πείνας. 
Αίτημα για τα αντίγραφα των αποφάσεων υποβλήθηκε από εμένα ηλεκτρονικά, ξανά,  στις 17/1/21,    με ρητή   αναφορά  στην άσκηση των νόμιμων ένδικων μέσων.

Το ίδιο αίτημα   απευθύνθηκε  και από τον Συνήγορο του Πολίτη,  στις 21/1/21, στην γνωστή του παρέμβαση στην υπόθεση. 

Στις 18/2,   η Γεν.Γραμματέας  μας  απέστειλε  ακριβές αντίγραφο της δικής της απόφασης, αλλά όχι και των αποφάσεων της ΚΕΜ , που επεκαλείτο,   με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε διαδικασία  κατ’ αυτών. 

Η προσβολή  στη Δικαιοσύνη μιας  απόφασης μεταγωγής  της ΚΕΜ προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ.4 του Σωφρονιστικού Κώδικα,     όταν ο κρατούμενος  έχει δύο  φορές αρνητική απόφαση  στην αίτηση  (του) για μεταγωγή  (ποιος είπε ότι οι κρατούμενοι δε ζητούν τη μεταφορά τους σε άλλη φυλακή;):  

-όχι όταν τη μεταγωγή αποφασίζει η ίδια η ΚΕΜ ,  αυτεπάγγελτα,

– όχι πολύ περισσότερο όταν την αποφασίζει η Γεν.Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής,

– όχι όταν  το αρμόδιο Δικαστήριο, είναι το Δικαστήριο του Βόλου που είχε  το θάρρος,  με παρότρυνση δημόσια του  σημερινού  πρωθυπουργού   να «σταθεί στο ύψος του»  και να ανατρέψει απόφαση του  Αρείου Πάγου, αυτήν του δικαίωνε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα,   

– όχι όταν τα  αρμόδια για τις  διοικητικές αποφάσεις  διοικητικά δικαστήρια έχουν πλήρη άγνοια από σωφρονιστικό κώδικα  και δεν έχουν ούτε το σώμα των προσβαλλόμενων αποφάσεων, 

– όχι όταν το Πρωτοδικείο της Λαμίας  (αναρμόδιο έτσι κι αλλιώς με  το  νόμο),  αν δε νοιώθει κι αυτό την επιταγή ότι «πρέπει να σταθεί στο ύψος του»   θα   στέκει  αμήχανο μπροστά στο δέος μιας πολιτικής απόφασης    που αγγίζει όχι μόνον τον πρώην περιφερειάρχη  του, αλλά την  ίδια την κεντρική αρχή εξουσίας της χώρας τον πρωθυπουργό. 

Το νέο  non paper  στα μέλη της ΝΔ για   διαχείριση της  προοπτικής ενός νεκρού απεργού πείνας,   με την προτροπή  «να λέτε ότι δεν έχει απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη», παραπλάνησε  ακόμη και τον πρωθυπουργό. Θα έπρεπε οι  επιτελείς της  ομάδας  προπαγάνδας να διαβάζουν το  νόμο πριν τολμήσουν να τον χρησιμοποιούν, για να μη γελοιοποιούν  τα στελέχη του  κόμματος. 

Η, μήπως,     η   κυβερνητική    δικαιοκρατική άποψη του «έτσι θέλω,  έτσι κάνω», υπερισχύει και νομιμοποιεί κάθε  αυθαιρεσία;    

Ακόμη  και  τη  βαρβαρότητα   μιας  θανατικής ποινής;  

Αθηνα,  28/2/2021
Ιωάννα Κούρτοβικ
Δικηγόρος»

 

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ; : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ; : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…