Newsroom

Newsroom

Το νέο παιχνίδι του δημάρχου – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, ο θρυλικός Σκοπελίτης των Μικρών Κυκλάδων και το νέο Ακροπόλ. 

docville

Ο Αρης Καλαντίδης, πολεοδόμος – καθηγητής Αστικής Διαχείρισης στο Μάντεστερ & επισκέπτης καθηγητής στο New York University γράφει για τον «Μεγάλο περίπατο», το νέο πρότζεκτ του δημάρχου Αθηναίων που προκάλεσε ασφυξία και χάος στο κέντρο της πόλης.

Η ιστορία ενός ναυτικού θρύλου. Ο «Σκοπελίτης» που δεν φοβάται τις φουρτούνες, μοιράζει αλληλεγγύη και ταξιδεύει κόντρα στους (σκοτεινούς) καιρούς είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Express Σκοπελίτης» της Αιμιλίας Μηλού. Το ρεπορτάζ είναι της Ηλέκτρας Ζαργάνη.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην Υπουργός Πολιτισμού γράφει για το νέο θεσμό που θα αναπτυχθεί στο κτίριο του θρυλικού Ακροπόλ. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα λειτουργήσει ως κέντρο σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ή ως «δεξαμενή καλλιτεχνών» υπό τον έλεγχο επίδοξων κρατικών managers;

Στο βιβλίο «Μόρια. Στο πουθενά της Ευρώπης» η Βελγίδα Μαρί Ντουτρπόν περιγράφει όσα έζησε τις τρεις εβδομάδες του 2017 που βρέθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου ως εθελόντρια δικηγόρος . Σε συνέντευξη της στην Εμυ Ντούρου αναφέρεται στα σημαντικότερα σημεία εκείνης της περιπέτειας αλλά και στο θέμα της μετανάστευσης.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο του Λυκαβηττού όπου κάθε βράδυ στήνεται ένα μοναδικό σινε-πάρτι. Το πρώτο drive-in της Αθήνας βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει το κορυφαίο event του φετινού καλοκαιριού και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης στο ρεπορτάζ του έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Ανήμερα 21 Ιουνίου (όπως η σημερινή Κυριακή) το καλοκαίρι του 1949 δολοφονείται ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου), ο θρυλικός υποστράτηγος, διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ και στέλεχος του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Πριόβολος, Υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας περιγράφει τις λεπτομέρειες του προσχεδιασμένου εγκλήματος μέσα από τα αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Eλενα Βότση αφηγείται την ιστορία της που ξεκινά από την Ύδρα και φτάνει ως τα πέρατα του κόσμου. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Δύο σπάνιες επιστολές από τον μακρινό 15ο αιώνα και πρωτότυπα τεκμήρια του 18ου και 19ου αιώνα τα οποία ανήκουν σε έναν διεθνώς διακεκριμένο Ελληνα φιλοτελιστή Γιώργο Θωμαρέη, παρουσιάζει το ΜΙΕΤ στο πλαίσιο μιας έκθεσης η οποία αφηγείται την ταχυδρομική ιστορία της Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη. 

5eecb5ef825e6350d0747ae2

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή