Νέο …θαύμα στην αμερικανική δικαιοσύνη: 70χρονος έμεινε άδικα στη φυλακή επί 39 χρόνια!

Άλλη μια περίπτωση ανθρώπου που καταδικάστηκε άδικα συγκλονίζει την Αμερική. Ο 70χρονος Craig Coley, αποφυλακίστηκε χθες, μετά από ...39 χρόνια στις φυλακές για το φόνο της συντρόφου του και του τετράχρονου γιού της.

5a172ad71dc524b87f8b45a0

Ο Coley, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος της νυχτερινής βάρδιας σε εστιατόριο, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο σε δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Κατά τη διάρκεια των 39 αυτών ετών που παρέμεινε πίσω από τη φυλακή, ο Coley δεν σταμάτησε ποτέ να διακηρύσσει την αθωότητά του. Τώρα, οι αρχές λένε πως είχε δίκιο.

 Χθες, Τετάρτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Jerry Brown του απένειμε χάρη και διέταξε την άμεση αποφυλάκιση του 70χρονου άντρα, βασιζόμενος στις πρόσφατες αστυνομικές έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε καταδικαστεί άδικα.


Σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, ο επικεφαλής της υπόθεσης είτε χειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση είτε ήθελε να παγιδέψει τον Coley. H υπόθεσή άνοιξε ξανά τον Οκτώβριο του 2016 όταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός εξέφρασε τις αμφιβολίες του ως προς το κατά πόσο ο Coley ήταν ο πραγματικός ένοχος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία περιείχε DNA άλλου ατόμου και όχι το δικό του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Ventura, ανέφερε ότι οι αρχές άνοιξαν ξανά την υπόθεση με την ελπίδα να βρουν τον αληθινό δολοφόνο ή δολοφόνους. «Η υπόθεση είναι τραγική» αναφέρει η ανακοίνωση. «Μία αθώα γυναίκα και ένα μικρό παιδί δολοφονήθηκαν. Ο Craig Coley έμεινε 39 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Πηγή: L.A. Times 

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

benizelos 12

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

Μιλώντας για το Balkan Gathering o κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τις εργασίες του, τονίζοντας ότι αποτελεί…