Newsroom

Newsroom

Νέο «μπλόκο» στη Χρυσή Αυγή από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε δίωρη στάση εργασίας προκειμένου να μη γίνουν οι εργαζόμενοι «συνένοχοι στη «μετάγγιση» ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων φασιστικών προταγμάτων στην κοινωνία»

4259792 1

«Μπλόκο» στη ναζιστική Χρυσή Αυγή κάνουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, καθώς εξήγγειλαν στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή από τις 19.00 έως τις 21.00 προκειμένου να μην μεταδοθεί ζωντανά η προεκλογική ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, «ο σεβασμός στη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο δεν είναι ούτε προσχηματικός ούτε περιστασιακός».

«Πιστεύουμε βαθιά στη Δημοκρατία και υπερασπιζόμαστε χωρίς  «ναι μεν… αλλά» τις αξίες της, την ελευθερία της έκφρασης, την ισότητα, την ισονομία, και το αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα  από χρώμα, φυλή, θρησκεία ή  ιδεολογία.

Αυτός είναι ο λόγος  που  εμποδίζουμε με στάσεις εργασίας και απεργίες, τη μετάδοση από την ΕΡΤ ναζιστικών κηρυγμάτων μίσους, αρνούμενοι έτσι να γίνουμε συνένοχοι στη «μετάγγιση» ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων  φασιστικών  προταγμάτων  στην κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΣΤΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ
 ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2019 ΑΠΟ 19:00 ΕΩΣ 21:00

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας σήμερα Παρασκευή  28/06/2019 από τις 19:00 έως τις 21:00, προκειμένου να μην μεταδοθεί  η  προεκλογική ομιλία  του  αρχηγού  της Χ.Α.

Γιατί για μας ο σεβασμός στη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο δεν είναι ούτε προσχηματικός ούτε περιστασιακός.

Γιατί δεν ξεχνάμε πως 
αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία, το κοινοβούλιο και τις εκλογές ο υπόδικος αρχηγός  αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, όταν π.χ στις 21/5/2011 on camera έλεγε «στο διάολο και οι εκλογές τους και οι κάλπες τους» και στις 27/7/2011 ξεκαθάριζε ευθέως ότι «…στρατηγικός μας στόχος να κατακτήσουμε την εξουσία για να καταργήσουμε τη δημοκρατία».

Συνάδελφοι

Εμείς αντίθετα με κάποιους που ενώ μιλούν υποκριτικά για «δημοκρατικά δικαιώματα και υποχρεώσεις», κλείνουν το μάτι πονηρά σε αυτούς που την μισούν, έχουμε αποδείξει στην πράξη με τους αγώνες, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις μας, ότι

πιστεύουμε βαθιά στη Δημοκρατία και υπερασπιζόμαστε χωρίς  «ναι μεν… αλλά» τις αξίες της, την ελευθερία της έκφρασης, την ισότητα, την ισονομία, και το αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα  από χρώμα, φυλή, θρησκεία ή  ιδεολογία.

Αυτός είναι ο λόγος  που  εμποδίζουμε με στάσεις εργασίας και απεργίες, τη μετάδοση από την ΕΡΤ ναζιστικών κηρυγμάτων μίσους, αρνούμενοι έτσι να γίνουμε συνένοχοι στη «μετάγγιση» ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων  φασιστικών  προταγμάτων  στην κοινωνία.

Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε όσους αντιλαμβάνονται τις  αξίες της Δημοκρατίας ως πρόσχημα και θα συνεχίσουμε  τον αγώνα  μας εναντίον εκείνων που τις χλευάζουν, εναντίον των δολοφόνων του Π. Φύσσα, εναντίον εκείνων που γελούσαν με τα ναζιστικά «αστεία» του Μιχαλολιάκου όταν π.χ περιέγραφε τα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης του Χίτλερ ως campus στα οποία «καλλιεργούσαν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες οι  Εβραίοι», εναντίον εκείνων που θεωρούν τα ελληνικά ολοκαυτώματα από τους ναζί είτε ως «υπερβολές της αντεθνικής προπαγάνδας» είτε ως «παράπλευρο πολεμικό  συμβάν» , εναντίον εκείνων που  βλέπουν  τις πανανθρώπινες αξίες ως αδυναμία και την «ευγονική» της στείρωσης και της ευθανασίας των «μη καθαρών» ως βάση για την …ανάπτυξη του έθνους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας, θεματοφύλακες κι εμείς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…