Newsroom

Newsroom

Νέο "μπλόκο" στην Τουρκία για την Wikimedia

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ιδρύματος Wikimedia να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

590d78681dc52420718b45a7

Το ίδρυμα Wikimedia, που διαχειρίζεται πολλούς ιστότοπους, μεταξύ αυτών και η Wikipedia, προσέφυγε την Τρίτη στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ιστότοπο, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε το Σάββατο. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα, όμως μπορεί να περιοριστεί σε κάποιες περιπτώσεις «που κρίνεται απαραίτητο». 

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη ο διευθυντής της Αρχής τεχνολογίας των επικοινωνιών και πληροφόρησης (BTK) Ομέρ Φατίχ Σαγιάν είχε τονίσει ότι το μπλοκάρισμα του ιστότοπου θα παραμείνει σε ισχύ «για όσο δεν γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Να θυμίσουμε ότι η πρόσβαση στην Wikipedia, έναν από τους ιστότοπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο, έχει διακοπεί στην Τουρκία από το περασμένο Σάββατο καθώς οι τουρκικές Αρχές ζητούν να διαγραφούν κάποια άρθρα που αναφέρουν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ της Άγκυρας και εξτρεμιστικών οργανώσεων. Ο κύριος λόγος σύμφωνα με τους χρήστες του Διαδικτύου, είναι ότι το μπλοκάρισμα της Wikipedia ενδέχεται να συνδέεται με τα πολλά επικριτικά σχόλια εις βάρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο μετά τη νίκη του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, με το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του, και επειδή υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από τις τουρκικές Αρχές ”έριξαν” μαύρο

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…