Νέο «μπλόκο» από τη Βρετανία: Παραμένει εκτός πράσινης λίστας η Ελλάδα

Δημοσίευμα του BBC αφήνει την Ελλάδα εκτός πράσινης λίστας της Βρετανίας, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν για το αντίθετο

NewsRoom 03/06/2021 | 17:41

Το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα προσθέσει νέες χώρες στην πράσινη λίστα με τους διεθνείς προορισμούς όταν την επικαιροποιήσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, υπάρχει η πιθανότητα κάποιες χώρες να αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα», με την Πορτογαλία να αποτελεί φαβορί. Η λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμενόταν να συμπεριληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό κάτι που όμως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει εδώ στη χώρα την ώρα που ασφαλώς θα επιτρέπουμε τα ταξίδια όπου υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι για τις χώρες που είναι στην πράσινη λίστα, απαιτείται τεστ κορονοϊού δύο ημέρες πριν την άφιξη στη Βρετανία, και ένα τεστ μετά την άφιξη.

Για τις χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα, όπως δηλαδή η Ελλάδα, απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν την αναχώρηση για Βρετανία και δεκαήμερη καραντίνα κατά την οποία υπάρχει η υποχρέωση για την διεξαγωγή δύο τεστ, ενώ για τις χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα, πέραν των τεστ, υπάρχει η υποχρέωση για 10ημερη καραντίνα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο.