Newsroom

Newsroom

Νέο μήνυμα Ζελένσκι πριν τη διαπραγμάτευση: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε» – Τι διεκδικεί το Κίεβο στη Λευκορωσία (video)

Έκκληση Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Το Κίεβο αναζητά «άμεση» εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

1000 21 1

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας στη Λευκορωσία είπε οτι η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της με το Κίεβο.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση Ουκρανών-Ρώσων στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι επιχειρεί να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του λέγοντας ότι: «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι: «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Παράλληλα,ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσα από έκτακτες διαδικασίες.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνολικά 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τραυματισμένα. 

Σε ότι αφορά τις απώλειες των Ρώσων, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι αυτές ανέρχονται στις 4.500. Τέλος, απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες, τους είπε τους «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…