Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Μητσοτάκη σήμερα για τα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων, τα οποία αναμένεται να εξειδικευτούν αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς.  

5432264

Νέο μήνυμα αναμένεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο τη γνωστοποίηση των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση με σκοπό την ανάσχεση της ακρίβειας. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων, τα οποία αναμένεται να εξειδικευτούν αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς.  

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία επιδότησης θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ το εισοδηματικό όριο φαίνεται να μπαίνει στις 25.000 ευρώ.

Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η πρόταση των πρατηριούχων για τη διαδικασία

Ο Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ANT1 δήλωσε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…