Νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην Ουκρανία

Ένα από τα drone που εξαπολύθηκαν έπληξε κυβερνητικό κτίριο στο Ντνίπρο

AP - Drone ιρανικο

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο γύρο αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Κιέβου στη διάρκεια της νύκτας, τον τρίτο μέσα σε έξι ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με ένα drone να πλήττει κτίριο στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας επεσήμανε ότι κατέστρεψε τα 21 από τα 26 ιρανικής κατασκευής drones Shahed που εξαπέλυσε η Ρωσία, ενώ αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψε όσα εντοπίστηκαν πάνω από την πρωτεύουσα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Όλοι οι στόχοι του εχθρού ταυτοποιήθηκαν και καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο γύρω από την πρωτεύουσα», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου στο Telegram, επικαλούμενη τις προκαταρκτικές πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν επί ώρες στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης του Κιέβου, πραγματοποιώντας σχεδόν κάθε νύκτα αεροπορικές επιδρομές με drones και πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών.

Ένα από τα drone που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας έπληξε κυβερνητικό κτίριο στο Ντνίπρο, πρωτεύουσα της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σέρχιι Λισάκ. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε κατασβέστηκε το πρωί.

Όπως πρόσθεσε ο Λισάκ, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε επτά drones στην περιοχή.