Νέο κυβερνητικό δώρο διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και τοπική αυτοδιοίκηση

Δε σταματούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κλείσουν όλες οι ατασθαλίες των δικών τους παιδιών όσων δηλαδή ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση Πόθεν Έσχες αλλά για διάφορους λόγους δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους περιουσιακά στοιχεία.

EK Ypourgiko

Έτσι λοιπόν λίγες ημέρες μετά τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για τροποποιητικές δηλώσεις Πόθεν Έσχες η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου, κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου και χωρίς να υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, δηλαδή αναρμοδίως, έδωσε και νέα παράταση για δικαστές, βουλευτές δημάρχους και περιφερειάρχες. Έτσι, με μια αυθαίρετη απόφαση, θα κρατήσει το σύστημα ανοιχτό από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για την κατάθεση νέων τροποποιητικών.

Η νέα παράταση αφορά, όπως προαναφέραμε, τους βουλευτές, τους δικαστές, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Πιθανόν, να αφορά και πολλούς άλλους, όπως πχ τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι η εφημερίδα Documento είχε αποκαλύψει ότι ενώ στα Πόθεν Έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη φαινόταν ότι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι είχε πουληθεί, στην πραγματικότητα είναι ακόμα στην κατοχή της.

Το νέο αυτό δώρο στη διαφθορά μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των τροποποιητικών δηλώσεων, αφήνει πολλές υπόνοιες ποιες ακριβώς παρανομίες και ποιους προσπαθεί να καλύψει την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα με αυτή την απόφαση που χαρακτηρίζεται από ανώτατους δικαστικούς ως παράνομη τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας καθώς οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των ομάδων που υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες.