Νέο «κρούσμα» μπογδανισμού: Κατηγορεί Βαξεβάνη – Κανελλόπουλο για αναπαραγωγή τουρκικής προπαγάνδας

Τα βάζει απευθείας με τους δημοσιογράφους τώρα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

4982053

Καμία διάθεση να εξέλθει από τον πολιτικό βόθρο δεν έχει ο Κ. Μπογδάνος, ο οποίος κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής την αξιωματική αντιπολίτευση, τον Κ. Βαξεβάνη και τον Δ. Κανελλόπουλο ότι αναπαράγουν την προπαγάνδα του Ερντογάν.

«Εγείρεται μείζον ηθικό θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Καταθέτω στα Πρακτικά τις δηλώσεις των Βουλευτών Βαρεμένου και Μάρκου περί δήθεν παραστρατιωτικών στον Έβρο οι οποίοι δρουν για να προστατεύσουν παράνομες βίλες, του κ. Παπαδημούλη, που λέει ότι θέλουμε με 700 εκατομμύρια να κάνουμε την πατρίδα Μόρια, της κ. Χρηστίδου, η οποία σπεύδει να υιοθετήσει μπαμ μπαμ και κατευθείαν, χωρίς να το κοιτάξει, την είδηση -και καλά- για νεκρούς από ελληνικά πυρά, του κ. Κυρίτση, ο οποίος λέει ότι στήνουμε εμείς, σκηνοθετούμε τον πόλεμο στον Έβρο».

Καταφέρθηκε και εναντίον του Ανδρέα Ξανθού, ενώ σειρά πήραν η ΕΦΣΥΝ, ο Δ. Κανελλόπουλος και ο Κ. Βαξεβάνης. «Να σας δώσω έναν σκασμό από πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας των Συντακτών: ¨Σφαίρα στην καρδιά μου μετανάστη¨, του Κώστα Βαξεβάνη: ¨Νεκρός πρόσφυγας στον Έβρo», του e-tetRadio, δηλαδή πάλι Εφημερίδα των Συντακτών, που μιλάει πάλι για μακεδονομάχους, για έπος του Έβρου, για fake news, που δεν είναι τόσο fake τελικά, είναι το περίτρανα αποδεδειγμένο πρώτο βίντεο με τον ψεύτικο νεκρό..
Πάλι να σας δώσω το Documento, που λέει ότι ¨Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες πυροβολούν σε ευθεία γραμμή¨. Όσοι ξέρουν από όπλα δεν κλωτσάει καν το όπλο στο συγκεκριμένο βίντεο. Σας καταθέτω και άλλες σελίδες της Αυγής, του Documento».

Το νέο «κρούσμα» πολιτικού «μπογδανισμού» έληξε με το χειροκρότημα σχεδόν όλων των βουλευτών της πλειοψηφίας που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια.

Η ΝΔ αποδοκιμάζει ή επικροτεί;»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου μετά το πέρας του παραληρήματος του βουλευτή της συμπολίτευσης, καλώντας τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις εμπρηστικές δηλώσεις του Κ. Μπογδάνου.

«Πιστεύω ότι αυτό που ακούσαμε σήμερα εδώ είναι μία θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή για το Κοινοβούλιο. Και ο κύριος Μπογδάνος εκφράζει τις δικές του απόψεις. Αλλά στρέφομαι προς συναδέλφους της πλειοψηφίας που τον χειροκρότησαν. Και θα ήθελα να ρωτήσω: Συμμερίζεται επίσημα το κόμμα της ΝΔ η πλειοψηφία της Βουλής τις αυτές τις δηλώσεις ή είναι προσωπικές απόψεις του κ. Μπογδάνου και τις αποδοκιμάζετε;» διερωτήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

«Εμείς λοιπόν λέμε ότι όταν αναφέρεται εδώ και απλώνει μία σκιά και αμφισβητεί τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, αναφέρεται σε συναδέλφους βουλευτές, διαστρεβλώνει τα λόγια τους. Εάν δεν αποδοκιμαστεί τώρα από την πλευρά της ΝΔ και τον παριστάμενο υπουργό εμείς θα θεωρήσουμε αυτό ως ένα δείγμα γραφής του πως η κυβέρνηση της ΝΔ εννοεί την εθνική ομοψυχία σε μία δύσκολη στιγμή όταν ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη μέρα και από αυτό το έδρανο εδώ, μίλησαν για την ανάγκη να βάλουμε πλάτη στις προσπάθειες της κυβέρνησης και στο εξωτερικό στη διαπραγμάτευση και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων».

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…