Νέο κείμενο-συμπαράστασης της Ρούπα στον Μαζιώτη και κάλεσμα για "στρατολόγηση" από τον Ε.Α.

Την επανεμφάνισή της έκανε το βράδυ της Παρασκευής η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και κατηγορούμενη ως μέλος του…

roypa mazistis

Την επανεμφάνισή της έκανε το βράδυ της Παρασκευής η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και κατηγορούμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Στο περίπου 7.500 λέξεων κείμενο που διαβάστηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο με θέμα “Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση” η Ρούπα στέλνει μήνυμα ότι ο Επαναστατικός Αγώνας «είναι ζωντανός» επιμένοντας στην ένοπλη δράση.

Στην αρχή του κειμένου που αφέθηκε έξω από το χώρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, η Ρούπα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον κρατούμενο Νίκο Μαζιώτη γράφοντας: « Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα».

Στο κείμενο γίνεται μόνο μια μικρή αναφορά στον Αντώνη Σταμπούλο τον οποίο η Ρούπα αποκαλεί «αναρχικό σύντροφο» ενώ αντίστοιχα μικρή είναι και η αναφορά στα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με χτυπήματα σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις χωρίς να κάνει πιο εκτεταμένη ανάλυση επ’ αυτών.

Πρόκειται για μια θεωρητική ανάλυση για τον ένοπλο αγώνα και την πορεία του Επαναστατικού Αγώνα από το 2004 έως το 2009 καλώντας μάλιστα αναρχικούς να συμπλεύσουν μαζί της σε μεγάλα χτυπήματα χωρίς, ωστόσο. να προσδιορίζει ούτε και να «φωτογραφίζει» ποια είναι αυτά, αναφερόμενη γενικά σε νευραλγικής σημασίας κέντρα του καθεστώτος.

Η Ρούπα κάνει, τέλος, άλλη μια αναφορά στα πλήγματα που έχει δεχθεί ο ΕΑ ενθυμούμενη την περίπτωση του  Λάμπρου Φούντα ενώ χαρακτηρίζει τη σύλληψη Μαζιώτη ως «πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά για τον ανατρεπτικό αγώνα συνολικότερα».

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…