Νέο «καρφί» από Βατόπουλο κατά της κυβέρνησης: Δεν είπαμε ποτέ να φύγουν οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, με μια ακόμη αναφορά του ξεγύμνωσε την κυβερνητική τακτική στην διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας

NewsRoom 31/07/2021 | 16:02

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε στο Open για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, τις διακοπές αλλά και τη χρήση μάσκας, που η κυβέρνηση αποφάσισε... να  φύγουν από τους εξωτερικούς χώρους. «Δεν είπαμε ποτέ να φύγουν από τους εξωτερικούς χώρους. Οι μάσκες λέγαμε ότι δεν χρειάζονται έξω εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός», επεσήμανε ο Α. Βατόπουλος. 

Όσον αφορά στα κρούσματα που ανεβαίνουν, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, για την ώρα όμως. Το καλό είναι ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Από εκεί και πέρα η πολύ μεγάλη μετάδοση του ιού σε όλη την Ελλάδα, ανησυχεί γιατί βαριά κρούσματα υπάρχουνε και σε μικρότερες ηλικίες».


Σε ερώτηση για την κατάσταση στα νησιά και αν αυτά θα υποστούν πίεση, ο καθηγητής είπε: «Το πιο ρεαλιστικό μέτρο είναι να πει κανείς ότι θα πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν συχνά self test ή γενικά τεστ, και να απομονωνόμαστε εφόσον βγουν αυτά θετικά. Η μάσκα είναι το δεύτερο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, το να φοράμε μάσκα. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά, έχουμε δύο μήνες διακοπές, ο κόσμος θέλει να πάει να διασκεδάσει,  και τα νησιά πρέπει να έχουν κίνηση, για πολλούς λόγος. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ιό. Είναι μία αντίθεση την οποία πρέπει να ζήσουμε», απάντησε.