Νέο Ηράκλειο: «Η 16χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού» λέει η γιατρός της

Η ανήλικη νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε άνδρες της ΟΠΚΕ και διαδηλωτές.

giatros 5

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μια 16χρονη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, με την γιατρό που την περιέθαλψε να αναφέρει πως η ανήλικη της είπε πως την χτύπησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ τονίζει πως οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ίσως χτυπήθηκε από γκλομπ, βλέποντας τις εξετάσεις της.

H Ελένη Μπάγια, παθολόγος στο «Γ. Γεννηματάς» που ήταν μεταξύ των γιατρών που έτρεξαν να βοηθήσουν το κορίτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ» και προχώρησε αποκαλύψεις

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης, έφερε χτυπήματα και στο θώρακα και στα χέρια. Υπήρξε μια έντονη αναστάτωση λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Όλα έδειχναν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε για γκλομπιές. Καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία», σημείωσε.

 

«Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα» εξήγησε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη 16χρονη όσο ήταν στο νοσοκομείο. «Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα» είπε.

«Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση» συνέχισε ακόμη.

«Θέλουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, να μην υπάρχει συγκάλυψη» κατέληξε η κ. Μπάγια.